Nieuwe zitting over afschot edelherten Oostvaardersplassen

FLEVOLAND • Do 29 november 2018 | 7:33 • Donderdag 29 november 2018 | 7:33

Voor de rechtbank in Lelystad dient donderdag opnieuw een zaak over het doden van 1830 edelherten in de Oostvaardersplassen. De bestuursrechtelijke zaak draait om de vergunning voor het afschieten van de dieren.

De provincie Flevoland heeft begin deze maand Staatsbosbeheer een vergunning verleend voor het afschieten van edelherten in de Oostvaardersplassen. Stichting de Faunabescherming, Stamina, Fauna4Life en Dierbaar Flevoland hebben bezwaar gemaakt tegen die vergunning en hebben om een voorlopige voorziening gevraagd. Dat is een spoedprocedure in het bestuursrecht.

Eerder heeft de rechtbank Midden-Nederland uitspraak gedaan in de zaak rond de opdracht tot afschot van de edelherten. Toen besloot de rechtbank dat Staatsbosbeheer de dieren mag afschieten, maar wel moet wachten tot de rechtszaak van donderdag over de vergunning.

Wanneer wordt de uitspraak verwacht?
De rechter zal aan het einde van de zitting aangeven wanneer de uitspraak is. Dat is in ieder geval uiterlijk twee weken na de zitting.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel