Veel verontwaardiging over NL-Alert brand Urk

FLEVOLAND • Za 1 december 2018 | 13:38 • Zaterdag 1 december 2018 | 13:38

Op sociale media reageren veel mensen verontwaardigd op de NL-Alerts die afgelopen nacht zijn uitgegaan voor de grote brand op Urk. In korte tijd zijn drie meldingen verstuurd naar mobiele apparaten. Het was de bedoeling dat die alleen voor Urk bestemd waren, maar inwoners van Lelystad, Dronten en Emmeloord ontvingen de melding ook.

"Het is heel spijtig dat die mensen ook de melding hebben gekregen", zegt brandweerwoordvoerder Geertjan Veenstra. "Maar voor de inwoners van Urk was het van belang dat zij goed geadviseerd werden." Veenstra gaat nog kijken hoe het heeft kunnen gebeuren dat inwoners van Emmeloord, Dronten en Lelystad ook de melding hebben ontvangen. Daar komt hij later op terug.

Ramen en deuren moesten afgelopen nacht gesloten worden. Grote rookwolken trokken over het oude dorp heen. Volgens Veenstra gaat er automatisch na een uur een tweede melding uit, met de laatste stand van zaken. Vrij snel daarna is het afmeldbericht verstuurd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel