Rechtbank wil getuigen horen in miljoenenfraude

LELYSTAD • Wo 5 december 2018 | 14:38 • Woensdag 5 december 2018 | 14:38

In een zaak tegen drie Lelystedelingen die verdacht worden van grootschalige fraude en oplichting vindt de rechter dat er nog gedupeerden en politieagenten gehoord mogen worden.

De drie mannen zouden met de oplichting zo’n 1,5 miljoen euro hebben verdiend. Het trio werd in maart vorig jaar in de kraag gevat bij een inval in een sportschool in Lelystad. Fitnesstoestellen ter waarde van 250.000 euro werden in beslag genomen omdat die niet betaald waren. Daarnaast werden er 30 auto's waaronder enkele dure BMW's in beslag genomen.

Tijdens een zitting bij de rechtbank in Lelystad werd woensdag duidelijk dat de mannen spullen bestelden bij verschillende leveranciers, maar dat die niet betaald werden. Een van die leverancier was zelfs twee keer de dupe.

Trackers
De tweede keer werden er trackers op de fitnessapparatuur geplaatst en daarmee werd de eerste levering teruggevonden. De advocaten willen agenten horen om te zien of zij iets te maken hebben met de trackers. De rechtbank keurde dat verzoek goed. In de zaak zijn eerder ook al tientallen getuigen gehoord.

De politie kwam de drie op het spoor bij een onderzoek naar faillissementsfraude bij een uitzendbureau. De curator deed aangifte omdat ze vermoedde dat het niet helemaal pluis was. Een van de drie mannen was de eigenaar van het uitzendbureau. Ook hadden de verdachten vier nepfirma’s, die op papier bloeiende ondernemingen leken. Slachtoffers werden hierdoor op het verkeerde been gezet.

De rechtszaak gaat volgend jaar juni verder. De rechtbank trekt er dan drie dagen voor uit. Geen van de verdachten zit vast.

Het TV-programma Opsporing Verzocht besteedde vorig jaar ook aandacht aan de zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel