Dit betaal je in 2019 voor een buskaartje van allGo

ALMERE • Di 11 december 2018 | 19:30 • Dinsdag 11 december 2018 | 19:30

De prijs die je betaalt voor een buskaartje stijgt in 2019 harder dan afgelopen jaren. Dat komt deels door de verhoging van het lage BTW-tarief van 6 naar 9 procent. De prijsstijging verschilt per vervoerregio. In Almere heeft het college van burgemeester en wethouders de nieuwe tarieven deze week vastgesteld.

Maand- en jaarabonnementen gaan het meest in prijs omhoog. Een maandabonnement gaat van €69,00 euro naar €79,00 euro. Voor een jaarabonnement voor de bus betaal je in 2019 honderd euro meer. Reis je met je ov-chipkaart zonder abonnement dan betaal je volgend jaar ruim 6 procent extra.

Niet alle kaartjes gaan overigens in prijs omhoog, de 'Go Halfuur Reiskaart' en 'Go Uur Reiskaart' blijven €3,00 en €5,00 euro kosten. Ook de prijs van een dagkaart (€6,00 euro) blijft gelijk.

Het Almeerse college van b en w zegt het jammer te vinden dat de prijsstijging door het nieuwe BTW-tarief extra hoog is. Dit aangezien het 'de bus voor de reiziger minder aantrekkelijk maakt.'

Gemeente nog niet akkoord met 'boetepakket'
In het besluit waarin de prijsstijgingen zijn vastgesteld, wordt ook gemeld dat de gemeente nog niet akkoord is met het plan om boetepakketten uit te delen aan zwartrijders. AllGo kondigde halverwege november aan hiermee te beginnen, maar werd door de gemeente teruggefloten.

De gedachte is dat zwartrijders die gepakt worden geen boete krijgen, maar betalen voor een pakket waar ook een 10-rittenkaart in zit. In januari zal het idee nu eerst worden besproken met de gemeenteraad.

Een volledig overzicht van de prijsstijgingen vind je in onderstaand PDF-bestand.

Bijlages

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel