AllGo rijdt met nog minder bussen tijdens zomerdienstregeling

ALMERE • Zo 2 juli 2023 | 10:10 • Zondag 2 juli 2023 | 10:10

De Almeerse busvervoerder AllGo past dit jaar de zomerdienstregeling aan vanwege personeelstekort. Dat doet de OV-vervoerder om te voorkomen dat er lijnen uitvallen door het gebrek aan buschauffeurs. In de normale zomerdienstregeling rijden al minder bussen, maar met deze aanpassing worden er dat nog minder.

De aanpassing zit hem vooral in de late avonduren. AllGo heeft gekeken wanneer de meeste reizigers zijn. Vanuit daar hebben ze aanpassingen gedaan voor de zomerdienstregeling. In de spits blijven de bussen wel zo vaak mogelijk rijden. Zo rijden de lijnen M1 en M2 acht keer per uur in de spits en de lijnen M3, M5, M6 en M7 rijden zes keer per uur. Ook wil de vervoerder op elke buslijn zoveel mogelijk met grote bussen rijden.

De zomerdienstregeling gaat in op 16 juli. Tot en met 2 september zullen er dan minder bussen rijden door Almere dan normaal.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel