Burgerinitiatief tegen bebouwing golfbaan

LELYSTAD • Za 15 december 2018 | 17:22 • Zaterdag 15 december 2018 | 17:22

Lelystedeling Ton Weijers is samen met een aantal buurtgenoten een burgerinitiatief gestart om te protesteren tegen het voornemen van Unigolf om 100 woningen op de golfbaan te bouwen.

Vrijdag en zaterdag hebben alle bewoners van Flevo Golf Resort en het Golfpark een petitie in de bus gekregen. Weijers rekent op een grote respons en maakt zelf gebruik van de mogelijkheid om de gemeenteraad dinsdagavond te informeren over de bezwaren die er leven.

Voortbestaan
Unigolf - eigenaar van de grond van de golfbaan - zegde onlangs het speelrecht en gebruiksovereenkomst met de Golfclub Flevoland op. Tot december 2019 kan er nog gespeeld worden, daarna wordt het voortbestaan van de baan 'ernstig bedreigd', laat het bedrijf in een toelichting weten.

Recreatief karakter
Weijers heeft geen goed woord over voor de bouwplannen van Unigolf. "Wonen in het groen en aan de golfbaan waren belangrijke redenen voor mensen om hier te komen wonen. Als het niet mogelijk blijkt te zijn om de golfbaan in welke vorm dan ook overeind te houden, dan moet het gebied een recreatief karakter behouden. Woningen bouwen is onacceptabel.''

Voldoende bouwgrond
Een woordvoerder liet deze week weten dat de gemeente niet voornemens is het bestemmingsplan te wijzigen van recreatief naar wonen. Dit omdat in Lelystad voldoende bouwgrond aanwezig is en de gemeente niet meewerkt aan 'commerciële activiteiten'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel