Gedeputeerde Hofstra moet opheldering geven over afschot

FLEVOLAND • Di 18 december 2018 | 0:19 • Dinsdag 18 december 2018 | 0:19

Verschillende fracties in Provinciale Staten vragen zich af of gedeputeerde Harold Hofstra hen wel goed heeft geïnformeerd over het afschieten van edelherten. De vraagtekens zijn ontstaan nadat de Partij voor de Dieren de kwestie afgelopen weekend aankaartte in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Volgens de partij blijkt uit opgevraagde documenten dat de gedeputeerde van plan was om half september al met het afschot van de edelherten te beginnen. Hofstra had zelf begin september geen duidelijk antwoord op vragen van de fractie. De gedeputeerde deed het verhaal toen af als een gerucht. Door "in het geniep" het besluit tot afschot te nemen, wilde het provinciebestuur volgens de Partij voor de Dieren bezwaarmakers de kans ontnemen om naar de rechter te stappen.

Meerdere fracties willen nu weten hoe het precies zit. Woensdag zal de gedeputeerde daar uitleg over moeten geven. Hofstra wenst nu nog niet te reageren. Hij wacht de vergadering af. Het afschieten van edelherten is overigens pas vorige week van start gegaan. Rechtszaken tegen het afschot hebben de zaak namelijk vertraagd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel