Omwonenden golfbaan vertrouwen op toezegging wethouder

LELYSTAD • Di 18 december 2018 | 23:33 • Dinsdag 18 december 2018 | 23:33

Er komen geen woningen op het terrein van de golfbaan in Lelystad. Dat antwoordde wethouder Janneke Sparreboom dinsdagavond op vragen van bezorgde bewoners van het Flevo Golf Resort en het Golfpark. De bewoners waren in groten getale naar de raadsvergadering gekomen om daar hun zorgen over bouwplannen van grondeigenaar Unigolf kenbaar te maken.

Unigolf heeft het speelrecht en de gebruikersovereenkomst onlangs opgezegd. De golfbaan zou niet rendabel zijn en Unigolf zou woningen willen bouwen op de baan. De bewoners rondom het terrein willen dat voorkomen.

Wethouder Sparreboom verzekerde de bewoners dat Unigolf geen toestemming zal krijgen om meer woningen te bouwen dan de 495 woningen die zijn overeengekomen. "De gemeente zou het bestemmingsplan moeten wijzigen om op de golfbaan woningen te plaatsen en daar werken we niet aan mee", aldus Sparreboom.

De bewoners zijn blij met de toezegging. "Ik zal gerust gaan slapen, maar ik houd alle ontwikkelingen scherp in de gaten", zo zei één van de bewoners.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel