Gemeente en Amvest tekenen later vandaag voor Floriadedeal

ALMERE • Do 20 december 2018 | 15:04 • Donderdag 20 december 2018 | 15:04

De gemeente Almere en projectontwikkelaar Amvest zetten donderdag rond 17:00 uur hun handtekening onder de ontwikkelingsovereenkomst voor het Floriadegebied. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. In de deal wordt vastgelegd dat Amvest het terrein, met daarop zo'n 660 woningen en gebouwen, mag aanleggen.

Het was tot een uur of 15:00 nog even onduidelijk of de handtekeningen daadwerkelijk vandaag gezet zouden gaan worden, maar de gemeente heeft inmiddels dus laten weten dat dit daadwerkelijk het geval is.

De gemeenteraad is twee weken geleden al akkoord gegaan met de deal, maar de formele ondertekening liet nog even op zich wachten. Dit had volgens wethouder Loes Ypma te maken met agendatechnische redenen. "De gemeenteraad is het hoogste orgaan van de gemeente, die is vorige week akkoord gegaan. En de Raad van Commissarissen is het hoogste orgaan van Amvest, die gaan vrijdag akkoord. En vervolgens ga ik volgende week donderdag [20 dec, red.) tekenen met Amvest. Dus er is niks aan de hand."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel