'Cast Suburbia moet afspiegeling worden van bevolking'

ALMERE • Di 25 december 2018 | 13:51 • Dinsdag 25 december 2018 | 13:51

De cast van theatergroep Suburbia moet in 2019 meer een afspiegeling zijn van de Almeerse samenleving. Dat zegt Albert Lubbers, artistiek leider van de theatergroep.

Lubbers realiseerde zich dat toen hij dit jaar werkte aan een toneelstuk over familiebanden en racisme genaamd 'De dood van een goed mens'. De voorstelling gaat over een moeder die op sterven ligt, haar geadopteerde dochter uit Afrika en biologische zoon.

"Tot mijn grote schande moet ik bekennen dat het de tweede keer in mijn leven was dat ik met een gekleurde actrice werkte", liet de artistiek leider weten. Dat vindt Lubbers niet goed. "Het is een soort van blinde vlek. Je denkt er niet aan. Het komt niet in je op ofzo."

Hij wil gaan werken met 'colorblind casten'. Dat is het uitzoeken van acteurs zonder na te denken over etniciteit, huidskleur, de vorm van het lichaam of geslacht. "Ik vind dat dat moet. Je moet dichter bij de afspiegeling van de bevolking komen. Je moet figuren op het toneel bieden die voor meer mensen identificeerbaar zijn."

Inspecteur en het dode meisje
Omroep Flevoland zendt op Tweede Kerstdag 'De inspecteur en het dode meisje' van Theatergroep Suburbia uit. Het familieportret is gemaakt tegen de achtergrond van de Engelse klassenmaatschappij aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Het stuk duurt 90 minuten en is te zien om 11.15 uur, 14.05 uur, 17.00 uur, 20.00 uur en 23.05 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel