Burgemeester Weerwind mocht Club26Twelve sluiten

ALMERE • Do 3 januari 2019 | 11:46 • Donderdag 3 januari 2019 | 11:46

Burgemeester Weerwind van Almere mocht Club 26Twelve aan de Grote Markt voor zes maanden sluiten. Dat heeft de rechter donderdag beslist. De uitgaansgelegenheid werd in oktober gesloten naar aanleiding van twee incidenten.

De eigenaren zijn het niet eens met het besluit van de burgemeester. Volgens hen waren de twee incidenten niet zo ernstig dat er sprake zou zijn van een ernstige verstoring van de openbare orde. Ook zou een sluiting van zes maanden onredelijk zijn.

De rechtbank vindt net als de burgemeester dat de twee incidenten als ernstige verstoringen van de openbare orde mogen worden gezien. De rechter wijst erop dat de club in april vorig jaar ook al voor drie maanden werd gesloten. Als er binnen twee jaar nieuwe incidenten plaatsvinden mag de burgemeester volgens de rechter een onderneming voor zes maanden sluiten. Er zijn in de zaak geen bijzondere omstandigheden waardoor de burgemeester van het beleid zou moeten afwijken.

Op 22 september raakte een bezoeker van Club 26Twelve gewond toen hij door een andere bezoeker in zijn wang werd gebeten. Een week later nam een niet gefouilleerde bezoeker een stuk zwaar vuurwerk mee naar binnen. Toen hij de club uit werd gezet, gooide hij een zogenoemde Cobra6 in de hal. Als dit vuurwerk daadwerkelijk was ontploft, hadden hierdoor volgens de rechtbank ook gewonden kunnen vallen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel