PVV baalt van 'zoekplaatje' Floriadedeal

FLEVOLAND • Ma 7 januari 2019 | 20:36 • Maandag 7 januari 2019 | 20:36

De PVV-fractie in Almere is niet te spreken over de manier waarop de gemeenteraad zelf moet uitzoeken wat er definitief is overeengekomen met Amvest over de aanleg van het Floriadeterrein. Die afspraken blijven geheim, maar gemeenteraadsleden mogen de deal wel bekijken. In het juridische document staat bijvoorbeeld op welke datum het terrein en de woningen opgeleverd moeten worden.

Het college van burgemeester en wethouders informeerde de gemeenteraad voor de kerstdagen dat er meerdere verschillen zijn tussen de conceptversie en de definitieve overeenkomst. Dat de afwijkingen niet specifiek worden benoemd is tegen het zere been van de PVV. De partij omschrijft het als 'over de schutting gooien van informatie' met daarbij de opdracht 'zoek de verschillen.'

De PVV-fractie vindt dat het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad op deze manier niet fatsoenlijk informeert. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college, zoals welke wijzigingen zijn aangebracht en welke financiële consequenties dat heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel