PVV baalt van 'zoekplaatje' Floriadedeal

FLEVOLAND • Ma 7 januari 2019 | 20:36 • Maandag 7 januari 2019 | 20:36

De PVV-fractie in Almere is niet te spreken over de manier waarop de gemeenteraad zelf moet uitzoeken wat er definitief is overeengekomen met Amvest over de aanleg van het Floriadeterrein. Die afspraken blijven geheim, maar gemeenteraadsleden mogen de deal wel bekijken. In het juridische document staat bijvoorbeeld op welke datum het terrein en de woningen opgeleverd moeten worden.

Het college van burgemeester en wethouders informeerde de gemeenteraad voor de kerstdagen dat er meerdere verschillen zijn tussen de conceptversie en de definitieve overeenkomst. Dat de afwijkingen niet specifiek worden benoemd is tegen het zere been van de PVV. De partij omschrijft het als 'over de schutting gooien van informatie' met daarbij de opdracht 'zoek de verschillen.'

De PVV-fractie vindt dat het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad op deze manier niet fatsoenlijk informeert. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college, zoals welke wijzigingen zijn aangebracht en welke financiële consequenties dat heeft.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (19)

 • Nico

    Wo 13 februari Woensdag 13 februari

  Lange tijd heb ik VVD gestemd, maar helaas is deze partij niet transparant. Mijn stem gaat deze keer naar de PVV. Ik gun dat ze de grootste worden en het dagelijks bestuur mogen vormen.

  reageer
 • Wim

    Do 24 januari Donderdag 24 januari

  Wanneer burgers niet over dezelfde informatie kunnen beschikken en dat is hier het geval, zelfs de volksvertegenwoordiger hebben er niet de beschikking over, kan je de burgers ook niet voor verantwoordelijk stellen, voor de gevolgen

  reageer
 • Floriade bedrog houdt aan

    Di 8 januari Dinsdag 8 januari

  Don't short the messentrekker. ..

  Als je transparantie wilt stem dat bij de Provinciale staten verkiezingen
  partij voor de dieren, SP of pvv.

  Wil je alles geheim houden zoals miljoenen voor Haddock en camping stem dan pvda groenlinks cda d66 vvd

  reageer
 • Floriade bedrog houdt aan

    Wo 9 januari Woensdag 9 januari

  Don't shoot the messenger

 • Yvon

    Di 8 januari Dinsdag 8 januari

  Ok het blijft geheim, maar ze mogen de deal wel bekijken. Hoe zit dat met de burgers die de floriade door hun strot geduwd krijgen? Het is geld vd almeerders dat verbrast wordt, mogen wij misschien weten wat er afgesproken is. Maar nee er zal wel weer een onderzoek komen over een paar jaar waarop men weer geschokt raakt en iets onacceptabel vindt of de kreet zo ga je niet met burgers om, ook heel populair, Dan komt er een onderzoekscommissie en lijden de ondervraagden ineens aan selectief geheugenverlies. Vervolgens krijgt bv Ypma een hoge functie bij Amvest en anderen die verzaakt hebben een gouden handdruk en jaren en jaren wachtgeld. Zo gaat dat altijd dus waarom nu niet? Die hele floriade farce is opgezet voor verkapte woningbouw dat ze er waarschijnlijk nooit doorgekregen hadden zonder floriade. Dat er aan het hele project een luchtje zit, of zeg maar stank verspreid moge duidelijk zijn. En wie zijn de dupe de inwoners v almere

  reageer
 • Hannes;

    Wo 9 januari Woensdag 9 januari

  En dat allemaal onder een geheime noemer!

 • Enna

    Di 8 januari Dinsdag 8 januari

  Stel je hebt goedkeuring gegeven aan een document van 200 pagina's, nadat je dit urenlang hebt doorgelezen en bestudeerd. Dan komen er nog een paar wijzigingen achteraan. Dan verwijs je simpel naar de aanpassingen. Toch?
  En buiten dat: de gemeenteraad heeft een wip besteld maar krijgt een schommel. Met dank aan alle leden welke er als een haas vandoor zijn gegaan. Kijk maar eens wie er nog wel zitten...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Alex

    Di 8 januari Dinsdag 8 januari

  Zelf lezen en je werk doen is voor de Pvv makkelijk gezegd te lastig. In plaats daarvan heeft men het te druk met onzinnige zaken zoals de gele hesjes tijdens de vergaderingen van de gemeenteraad, het stellen van onzinnige vragen, en vooral hard roepen maar niets bereiken voor de stemmers.

  reageer
 • Karel

    Di 8 januari Dinsdag 8 januari

  Waarom wordt de PVV hier gebasht? Wie gaan hier nu de fout in? Ja, inderdaad: B&W, die de gemeenteraad incorrect of niet informeert. Een doodzonde, maar in Almere kan het.

  reageer
 • Karel

    Di 8 januari Dinsdag 8 januari

  @Peter, excuses, ik was niet duidelijk genoeg. Mijn opmerking sloeg niet op het artikel maar op de reacties hier. Verder ben ik het helemaal met u eens, al bent u met 'volksverlakkerij' nog vriendelijk. ;-)

 • peter van den bemt

    Di 8 januari Dinsdag 8 januari

  In dit artikel wordt de PVV niet gebasht. Het is verslag van het feit dat de PVV, volkomen terecht, duidelijkheid vraagt over de deal met Amvest. Het is dit bewust vaag houden, vanaf tel 1 van het indienen van een voorstel voor de Floriade, tot nu, die ons geen Floriade brengt, zoals een Floriade hoort te zijn, maar een nieuwe woonwijk. Het is de mainpolicy gedurende het hele traject van deze volksverlakkerij.

 • Wim

    Di 8 januari Dinsdag 8 januari

  Kijk als als raadslid niet de wet dualisering uit 2002 waarin staat dat de raadsleden de wetgevende macht zijn, ten uitvoer wil brengen, dan moet je ook niet zeuren over de gevolgen, die de uitvoerende macht in de wet B&W geheim voor je houden

  reageer
 • peter

    Di 8 januari Dinsdag 8 januari

  De mensen in de gemeenteraad hebben de opdracht te controleren wat BenW als uitvoerend orgaan doet. Derhalve is de vraag van de PVV in dit geval volledig op zijn plaats. BenW zijn verplicht volledig opening van zaken te geven, welke voor iedereen leesbaar en controleerbaar moet zijn. Dat verstaan wij onder democratie.

  reageer
 • Thomas

    Di 8 januari Dinsdag 8 januari

  Ja, dan moet je zelf lezen en nadenken.
  ...Niet populair bij de PVV.

  Misschien kan het College voorstellen om ze een handvol bloed-roebels te betalen om hun mond te houden of een andere boodschap te vertellen? Dat lukte bij MH17 ook toch? Handjevol geld in hun zak stoppen en opeens kraait de PVV een andere boodschap.

  reageer
 • L

    Di 8 januari Dinsdag 8 januari

  Welkom in de wondere wereld van de utiliteit en bouw.

  reageer
 • Lowie

    Di 8 januari Dinsdag 8 januari

  Bizar dat men hier roept over de PVV terwijl B&W de wettelijke plicht heeft de raad correct te informeren. Maar ja Almere heeft inmiddels een lange lijst met incidenten waarbij B&W er niet goed uitkomen.

  reageer
 • Ezther

    Di 8 januari Dinsdag 8 januari

  Ja Van Dijk, nu loop je mooi achter de feiten aan.

  reageer
 • Andere Ben

    Di 8 januari Dinsdag 8 januari

  Je wil dus beweren dat iedere andere partij wel goed en eenduidig is geïnformeerd? Ik kan me dat nauwelijks voorstellen. Dus leg maar uit dat je gelijk hebt met je stelling.

  reageer
 • Jani

    Di 8 januari Dinsdag 8 januari

  Ze hebben geen zin om het helemaal te lezen🤔

  reageer
 • Henk

    Ma 7 januari Maandag 7 januari

  Ja nu moet de PVV zelf gaan lezen en dat is best moeilijk. In ieder geval moeilijker dan roeptoeteren...

  reageer
 • Hannes;

    Ma 7 januari Maandag 7 januari

  Begrip democratie is in het totale scenario Floriade/woonwijk ver te zoeken!

  reageer
 • Ben

    Ma 7 januari Maandag 7 januari

  Wacht ff; de PVV loopt toch weg als t over de Floriade gaat? Dus nu ook waffel houden toch?

  reageer
 • Andere Ben

    Di 8 januari Dinsdag 8 januari

  Nmm probeert PVV altijd inhoudelijk geïnformeerd te zijn over dit dossier dus je opmerking lijkt me niet terecht.

 • Heinz

    Ma 7 januari Maandag 7 januari

  Hoi PVV. Als je van het begin constructief had meegewerkt, i.p.v. steeds te neulen en zeuren, was je nu op de hoogte geweest. Of het oude spreekwoord: Samen sterk of Eendracht maakt macht. Maar dat past niet in jullie filosofie en nu loop je tegen je eigen onkunde aan. Dus nu mopperen op jezelf.

  reageer
 • Dr. Jake

    Di 8 januari Dinsdag 8 januari

  Dus als de PVV had meegewerkt gad die nu geweten hie de geldroof/overval op het (belasting)geld van de Almeerse burger genaamd Flopriade precies in elkasr steekt en zich medeplichtig gemaakt. Nou wat een “sterk” argument van je. Men durft gewoon niet openlijk aan resp. toe te geven wat voor geldverspilling er aan komt (voor de komende (europese) verkiezingen.

 • Ton Theunis

    Ma 7 januari Maandag 7 januari

  Pardon? Er bestaat zoiets in dit land als democratie, het recht op controle door gekozen volksvertegenwoordigers, Wet Openbaarheid van Bestuur en in Almere bestaat, bij velen, gerede twijfel over de -tot geheim verklaarde- afspraken van het stadsbestuur met een projectontwikkelaar.
  Een bestuur dat wel artikel 1 van de grondwet in haar gevel beitelt, maar de basis van democratie volstrekt aan haar laars lapt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert