Gemeente hoeft ondergrondse afvalcontainer niet te verplaatsen

SWIFTERBANT • Wo 9 januari 2019 | 11:38 • Woensdag 9 januari 2019 | 11:38

De gemeente Dronten hoeft een ondergrondse afvalcontainer in Swifterbant niet te verplaatsen. Dat heeft de Raad van State bepaald. Een bewoner van de Ridderspoorlaan had een zaak tegen de gemeente aangespannen, omdat er een container pal voor zijn deur is geplaatst. Hij zegt dat hij daarvan niet op de hoogte is gesteld.

In eerdere plannen stond dat de container verderop in de wijk zou komen. De gemeente heeft na bezwaren van andere bewoners de locatie gewijzigd. Volgens de Raad van State heeft de gemeente inwoners adequaat geïnformeerd over de plaatsing van afvalcontainers.

De gemeente Dronten liet tijdens de zitting bij de Raad State wel weten dat er dingen zijn misgegaan bij het informeren van bewoners door ziekte en vakanties. Volgens een gemeentewoordvoerder was dat geen groot probleem, omdat er slechts één bezwaar tegen de 180 geplaatste afvalcontainers is ingediend".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel