Konikpaarden gevangen voor transport

LELYSTAD • Do 17 januari 2019 | 16:44 • Donderdag 17 januari 2019 | 16:44

De negentig konikpaarden die in het Oostvaardersveld leven, staan op dit moment allemaal in een vangweide. Daar worden de paarden verdeeld en zo nodig klaargemaakt voor transport. Het Oostvaardersveld is een klein gebied grenzend aan de Oostvaardersplassen.

Van de negentig paarden staan er nu veertig in een kraal, een stuk grond afgezet met hekken. Deze dieren worden vrijdag vervoerd naar het Lauwersmeer in Groningen. Dierenartsen controleerden de paarden om te zien of ze gezond zijn en brachten een chip aan. Op die manier kunnen de artsen de paarden in de gaten houden.

Een kuddebeheerder heeft bepaald welk paard waar heen gaat. Daarbij is gelet op welke paarden een harem vormen en dus bij elkaar horen. Deze veertig dieren worden vrijdag naar hun nieuwe leefgebied verplaatst.

Twintig hengsten worden volgende week naar Texel gebracht. De overige dertig paarden blijven in het Oostvaardersveld. De paarden moeten weg, omdat de ruimte waarin ze leven te klein is voor het grote aantal.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel