Gemeente hoeft initiator Floriade niet te betalen

ALMERE • Do 24 januari 2019 | 14:52 • Donderdag 24 januari 2019 | 14:52

De Almeerse ondernemer Marc van Rooij eiste geld van de gemeente Almere, maar moet zelf ruim 5400 euro betalen. De rechtbank ging namelijk niet mee in zijn verhaal dat de gemeente zijn advieswerk voor de Floriade niet volledig zou hebben betaald.

Van Rooij nam het initiatief om de Floriade naar Almere te halen. Toen dat lukte werd hij adviseur, maar hij werd na een tijdje op een zijspoor gezet.

De Almeerse ondernemer heeft van 2008 tot 2015 een adviseursrol vervuld voor de gemeente. Op het stadhuis ontstond discussie over de hoogte van zijn uurtarief, 250 euro. Om de gemeente tegemoet te komen, stelde Van Rooij een sponsordeal voor. Hij nam genoegen met 30 procent minder salaris. In ruil daarvoor zou hij naar eigen zeggen in alle uitingen genoemd worden als sponsor of partner. Maar dat is volgens Van Rooij niet gebeurd.

Oordeel rechter
Volgens de rechter heeft de gemeente Almere in een reactie op de offerte van Van Rooij geschreven dat het uurtarief niet onderhandelbaar was. Daarnaast is Van Rooij twee keer opgenomen in de colofon van het bidbook en is het logo van zijn bedrijf op de achterkant van een programmaboekje voor een Floriade-congres gedrukt.

Omdat Van Rooij ongelijk krijgt, moet hij de kosten betalen die de gemeente voor de rechtszaak heeft gemaakt. Dat is 5430 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel