D66 wil treinverbinding naar Lelystad Airport

LELYSTAD • Vr 25 januari 2019 | 8:58 • Vrijdag 25 januari 2019 | 8:58

D66 wil een treinverbinding tussen Lelystad en Lelystad Airport. Dat schrijft de partij in haar verkiezingsprogramma. D66 stelt daarvoor de zogenoemde Lelyboog voor. Dat moet een aftakking van de bestaande Flevolijn worden.

Volgens de partij wordt Lelystad Airport daardoor nog aantrekkelijker. Fractievoorzitter Tiko Smetsers: "Bussen zijn ook mooi, maar ik ben ervan overtuigd dat de trein nog beter is voor Lelystad Airport." De verbinding zou tussen het vliegveld en de stad komen, of bijvoorbeeld doorgetrokken worden naar Harderwijk, vertelt de fractievoorzitter.

De gemeente Lelystad is bezig met het plannen van een vrije busbaan vanaf Lelystad Centraal naar het vliegveld. Mocht de nieuwe verbinding er komen, is dat geen weggegooid geld volgens Smetsers. "Voordat het spoor aangelegd is hebben we zeker een aantal jaar nodig waarin de busbaan een hele goede optie zal zijn."

Lelystedelingen hoeven zich geen zorgen te maken over nog een treinspoor door de stad. Hoewel Smetsers nog geen specifieke informatie kan geven over waar het treinspoor dan moet komen, zegt hij: "We gaan in ieder geval niet door de bestaande stad heen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel