OM vervolgt kandidaat-raadslid Mitchell van der K.

ALMERE • Za 26 januari 2019 | 9:26 • Zaterdag 26 januari 2019 | 9:26

Het Openbaar Ministerie gaat de Almeerse hacker Mitchell van der K. voor de rechter brengen vanwege het stelen van afbeeldingen van honderden vrouwen. In april vorig jaar werd de Almeerder geroyeerd uit de VVD, waar hij lid van was. Op basis van de verkiezingsuitslag, had hij recht op een plek in de Almeerse raad. Hij heeft van die zetel afgezien vanwege het strafrechtelijke onderzoek.

Van der K. probeerde van bijna 200 vrouwen hun Google- of iCloud-accounts te kraken. Tijdens een huiszoeking bij Van der K. zijn volgens de politie eind december 2017 22 gegevensdragers, zoals laptops en smartphones in beslag genomen. Daar stonden onder meer 30.000 privébeelden van derden op. Op een aantal foto's waren bekende vrouwen te zien. De politie heeft hen benaderd. Verschillende gedupeerden deden vervolgens aangifte. Ook het nichtje van Van der K. zou één van de slachtoffers zijn.

Het OM laat weten dat het onderzoek inmiddels is afgerond door de politie en is opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De officier van justitie heeft het dossier bestudeerd en een vervolgingsbeslissing genomen: de verdachte moet zich voor de rechter verantwoorden. Op z'n vroegst wordt eind deze maand een datum voor de inhoudelijke behandeling bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel