Twee juweliers gaan stoppen

EMMELOORD • Vr 1 februari 2019 | 17:05 • Vrijdag 1 februari 2019 | 17:05

Ze zijn allebei juwelier en beide bijna 70 jaar. Bovendien gaan ze binnenkort allebei met pensioen: La Parisienne en Juwelier Visser uit Emmeloord. En niemand neemt hun zaak over, dus dat betekent dat er opeens twee juweliers verdwijnen.

De boodschap op de zaak van Ben van der Horst van Juwelier Visser is duidelijk: "Wij stoppen ermee, alles moet weg." Wat Ben betreft is het de hoogste tijd. "Ik ben al een tijdje met pensioen en ik wil nu leuke dingen gaan doen. Ik ben nu 69 en ik zit vanaf mijn zeventiende in het vak. Dus het wordt nu wel de hoogste tijd."

Iets verderop zit La Parisienne, de zaak van Dany Ruiter. Ook zij wordt bijna 70. Maar haar valt het zwaarder dat ze gaat stoppen. "Ik ga het missen. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet zo in." Dany komt zelf uit Parijs en is naar Emmeloord gekomen vanwege de liefde. "Als ik mijn man niet had ontmoet, had ik nooit van Emmeloord gehoord", vertelt ze lachend.

Er blijft weinig over voor de klanten. Na het vertrek van Dany en Ben is er nog slechts één juwelier. En dat er steeds meer juweliers verdwijnen, zie je overal. "Ik denk dat het komt door het uitgavenpatroon van de jeugd", verklaart Ben. "Ze geven steeds meer geld uit aan de nieuwste telefoon of computer. De vraag naar juwelen of een mooi horloge is bij hen minder. Bovendien bestelt iedereen tegenwoordig alles online", vult Dany aan. "En als het dan uiteindelijk stuk is, komen ze bij ons om het te laten maken."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel