Prijs voor vertellen van oorlogsverhalen

FLEVOLAND • Zo 3 februari 2019 | 16:00 • Zondag 3 februari 2019 | 16:00

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei reikt in aanloop naar Bevrijdingsdag het 'compliment voor een oorlogsmonument' uit. Dit is een prijs voor Nederlanders die de verhalen achter oorlogsmonumenten in leven houden.

De provincie Flevoland heeft zeventien monumenten die in aanmerking komen voor het compliment. Iedereen die de verhalen van deze monumenten verder vertelt, kan zich aanmelden. Dit kunnen bijvoorbeeld lokale comités, erfgoedhuizen, historische verenigingen en scholen zijn.

Volgens Teun Pelleboer, projectleider van de prijs, is het belangrijk dat mensen de verhalen blijven vertellen. "Als mensen de verhalen niet blijven vertellen, dan vergeten mensen wat er is gebeurd en wat de waarde is van vrijheid."

Waar kan je je aanmelden?
Aanmelden voor de prijs kan via de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Vijf monumenten worden genomineerd. De mensen achter deze monumenten moeten zich voor de jury presenteren. De winnaar krijgt 1000 euro om de verhalen ook in de toekomst in leven te houden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (2)

 • Een momentje a.u.b

    Ma 4 februari Maandag 4 februari

  Eens met Bas, uit de prijs vallen zou beteken niet waardevol genoeg te zijn. Totaal ongepast en ongevoelig om zelfs bij deze objecten de concurrentie in te zetten. Bah...

  reageer
 • Bas

    Ma 4 februari Maandag 4 februari

  De hoogste prijs die een mens kan geven is zijn eigen leven en iedere monument met de namen van deze slachtoffers hetzij Holocaust slachtoffers of verzetsstrijders ze hebben allemaal hun leven gegeven en daar is geen prijs voor nodig alleen diep respect voor deze oorlogshelden en slachtoffers. Zo elk oorlogsmonument verdient een compliment en geen prijs maar diep RESPECT.

  reageer
 • Pieter

    Ma 4 februari Maandag 4 februari

  Deze prijs is voor de mensen die zorgen voor het monument. Zodat dit netjes is en blijft. Dat er ook een plek is en blijft om bloemen te leggen. En dat de verhalen waarom dit monument er is worden verteld.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert