Prijs voor vertellen van oorlogsverhalen

FLEVOLAND • Zo 3 februari 2019 | 16:00 • Zondag 3 februari 2019 | 16:00

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei reikt in aanloop naar Bevrijdingsdag het 'compliment voor een oorlogsmonument' uit. Dit is een prijs voor Nederlanders die de verhalen achter oorlogsmonumenten in leven houden.

De provincie Flevoland heeft zeventien monumenten die in aanmerking komen voor het compliment. Iedereen die de verhalen van deze monumenten verder vertelt, kan zich aanmelden. Dit kunnen bijvoorbeeld lokale comités, erfgoedhuizen, historische verenigingen en scholen zijn.

Volgens Teun Pelleboer, projectleider van de prijs, is het belangrijk dat mensen de verhalen blijven vertellen. "Als mensen de verhalen niet blijven vertellen, dan vergeten mensen wat er is gebeurd en wat de waarde is van vrijheid."

Waar kan je je aanmelden?
Aanmelden voor de prijs kan via de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Vijf monumenten worden genomineerd. De mensen achter deze monumenten moeten zich voor de jury presenteren. De winnaar krijgt 1000 euro om de verhalen ook in de toekomst in leven te houden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel