Knipscheer mag 'puinbreker' nog niet gebruiken

DRONTEN • Do 7 februari 2019 | 15:09 • Donderdag 7 februari 2019 | 15:09

Infrastructuurbedrijf Knipscheer mag voorlopig geen puin gaan breken op zijn bedrijfsterrein aan de Installatieweg in Dronten. Dat heeft de Raad van State in een spoeduitspraak beslist. Knipscheer vroeg aan de Raad toestemming om de puinbreker een paar dagen te laten draaien om weer wat ruimte te krijgen op het overvolle opslagterrein.

De Raad vindt het te ver gaan om het bedrijf via een spoedmaatregel toestemming te geven om alvast met de werkzaamheden te beginnen. De gemeente Dronten is daar fel op tegen omdat er veel geluidsoverlast is voor omwonenden. Dat het opslagterrein overvol is heeft Knipscheer aan zichzelf te wijten, zo meent de Raad. Knipscheer wist namelijk dat de gemeente op het bedrijfsterrein geen puinbreker wil hebben. Het bedrijf had het te breken puin daarom beter naar de hoofdvestiging in Almere kunnen brengen.

Of het bedrijf in de toekomst in Dronten alsnog een beperkt aantal dagen puin kan gaan breken wil de Raad van State later dit jaar in een bodemzaak uitzoeken. Tot die tijd zal Knipscheer het puin naar een andere locatie moeten afvoeren. Of dat tot meer overlast in Almere zal leiden is nog niet bekend. De bodemzaak en uitspraak volgen later dit jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel