Schriftelijke vragen over grondprijzen Oosterwold

ALMERE • Do 7 februari 2019 | 18:43 • Donderdag 7 februari 2019 | 18:43

D66 en VVD in Almere hebben schriftelijke vragen aan het college van Almere gesteld over de gestegen grondprijs in de wijk Oosterwold. De partijen maken zich zorgen, omdat daardoor "op sociale media en in de media onrust is ontstaan".

Afgelopen week werd bekend dat de grondprijs in Oosterwold was verhoogd van 42 naar 74 euro per vierkante meter. Mensen die van plan waren grond te kopen overwegen inmiddels juridische stappen. Zij voelen zich overvallen, door wat zij zien als 'een besluit van de gemeente'.

Wel invloed uitoefenen
Toch is het Almeerse grondprijsbeleid niet van toepassing in Oosterwold en dus heeft de gemeente(raad) de nieuwe grondwaarde niet bepaald. Het Bestuurlijk Overleg Oosterwold gaat wél over de grondwaarde. Dit orgaan bestaat uit meerdere partijen: de gemeenten Zeewolde en Almere, de provincie Flevoland, het Rijksvastgoedbedrijf en Waterschap Zuiderzeeland. Het college van b en w van Almere kan volgens D66 en VVD via het Bestuurlijk Overleg wel invloed uitoefenen en ze willen daarom antwoorden op vragen over deze kwestie.

Allerlei vragen
Zo willen de partijen weten of het college het met de stijging van de grondprijs eens is en wat het college hierover ingebracht heeft in het Bestuurlijk Overleg Oosterwold. Ook willen D66 en VVD weten hoe de prijsverhoging lopende aanvragen voor kavels beïnvloedt en of er nog meer prijsverhogingen te verwachten zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel