Vissersbond woest over pulskorbesluit

URK • Do 14 februari 2019 | 18:54 • Donderdag 14 februari 2019 | 18:54

De Nederlandse Vissersbond is woest over het besluit van het Europees Parlement om pulskorvisserij te verbieden. "Leugens en emoties hebben het gewonnen van de wetenschap", schrijft de belangenvereniging van de Nederlandse vissers.

De pulsvissers zijn furieus. In hun ogen hebben de Europese politici "zich laten misleiden door leugenachtige en emotionele campagnes van de Franse milieuorganisatie Bloom." Ze vragen zich dan ook hardop af wat de Europese beleidsvorming nog waard is.

Gitzwarte dag
"Een verbod op de pulsvisserij gaat alle verstand te boven", vinden de kotterorganisaties EMK, VisNed en de Nederlandse Vissersbond, zo valt te lezen in een gezamenlijk statement. Om daar aan toe te voegen: "De visserijsector wordt dankzij het verbod op het pulstuig meer dan tien jaar terug in de tijd geworpen."

Op Urk, waar veel vissers op deze manier werken is veel ongeloof. "Het heeft ons niet verbaasd, maar wel teleurgesteld", zegt een visserman in reactie op het verbod. Durk van Tuinen van de Vissersbond zag het ook aankomen, "maar het blijft een gitzwarte dag."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel