Overbodige apparatuur failliete MC Groep wordt geveild

LELYSTAD • Ma 18 februari 2019 | 19:46 • Maandag 18 februari 2019 | 19:46

Het Amsterdamse veilingbedrijf Troostwijk is begonnen met de veiling van overbodige apparatuur van de failliete MC Groep. Op de website wordt onder meer een 15 jaar oude MRI-scanner aangeboden. Ook worden er kopers gezocht voor een aantal röntgensystemen.

Ziekenhuis St Jansdal gaat de ziekenhuiszorg in Lelystad en omgeving overnemen, maar neemt niet alle apparatuur van de MC Groep over. St Jansdal wil in Harderwijk en Lelystad exact dezelfde spullen gebruiken. Hoewel de apparatuur nog bruikbaar is, worden daarom alle spullen in Lelystad vervangen. Ook ziekenhuisbedden, tafeltjes, couveuses en stethoscopen worden te koop aangeboden.

Openbare veiling
De overbodige spullen worden geveild in opdracht van de curator. Hoewel het gaat om heel specifieke apparatuur, geeft de curator de voorkeur aan een openbare veiling. Zo wordt de hoogst haalbare prijs gehaald en krijgen alle geïnteresseerden de kans om mee te bieden.

Kopers moeten voor bepaalde apparatuur wel in bezit zijn van de juiste papieren en geregistreerd zijn bij de Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming.

Bieden
Op de MRI-scanner was maandagavond iets meer dan 10.000 euro geboden, de andere apparaten stonden pas op iets meer dan 1000 euro. Volgens een woordvoerder van Troostwijk is dat heel gebruikelijk en gaan geïnteresseerden pas tegen het eind van de veiling serieus tegen elkaar opbieden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel