Almeers ziekenhuis start spreekuur voor zwangeren in Lelystad

FLEVOLAND • Ma 25 februari 2019 | 13:41 • Maandag 25 februari 2019 | 13:41

Het Almeerse Flevoziekenhuis organiseert vanaf komende maand een wekelijks spreekuur verloskunde in Lelystad. Dit spreekuur is bedoeld voor zwangere vrouwen die niet meer terecht kunnen bij het failliete MC Zuiderzee en willen bevallen in Almere.

Om deze patiënten voorafgaand aan de bevalling te helpen en begeleiden, is gekozen voor een nieuwe aanpak. Het doel hiervan is dat de zwangeren dicht bij huis een afspraak kunnen maken met een gynaecoloog. Het spreekuur is in samenwerking met de bestaande verloskundige praktijken uit Lelystad opgezet en is specifiek bedoeld voor vrouwen die in het Flevoziekenhuis willen bevallen.

Het Flevoziekenhuis in Almere merkt sinds het faillissement van het MC Zuiderzee dat veel vrouwen uit Lelystad en omgeving ervoor kiezen om te bevallen in Almere. Daarom zet het Flevoziekenhuis extra personeel in en wordt het aantal verloskamers uitgebreid.

De spreekuren worden vanaf 12 maart elke dinsdagochtend gehouden in sportcentrum De Koploper.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel