Artsen door curator ziekenhuis uitgezet vanwege 'ronselen patiënten'

LELYSTAD • Wo 27 februari 2019 | 17:56 • Woensdag 27 februari 2019 | 17:56

Twee artsen die nog tot donderdag zouden werken bij het MC Zuiderzee in Lelystad mogen van de curator het ziekenhuis niet meer in. De medisch specialisten zouden patiënten hebben geronseld om mee te nemen naar hun eigen praktijk. Zelf ontkennen zij dit.

Patiënten nog verdoofd in behandelkamer
Eén van hen is kaakchirurg Pieter Steinmetz. Hij had dinsdag nog spreekuur toen hij het bericht te horen kreeg. "Tot mijn verbijstering kwam er zes man, onder wie twee curatoren en twee beveiligers met brede schouders, mij vertellen dat ik na 27 jaar mijn biezen moest pakken en mijn werkzaamheden moest neerleggen. Terwijl er nog gewoon patiënten verdoofd in de behandelkamer zaten", zo vertelt de kaakchirurg.

Het was voor Steinmetz niet gelijk duidelijk waarom hij gefouilleerd werd en het ziekenhuis moest verlaten, maar later bleek dat de curator hem verdenkt van het meenemen van patiëntgegevens. De chirurg ontkent dat ten stelligste.

"Van ronselen geen sprake"
Aanleiding is de nieuwe praktijk van Steinmetz. Tot en met donderdag zou hij werken bij het MC Zuiderzee. Vanaf 1 maart neemt St Jansdal de ziekenhuiszorg in Lelystad over, maar daar gaat Steinmetz niet aan de slag. Hij start zijn eigen praktijk.

Volgens de chirurg is er van patiënten ronselen geen sprake. Zij bepalen zelf door wie ze behandeld willen worden en daar heeft hij geen invloed op. "Zeer veel patiënten ken ik al 20, 25 jaar. Daar bouw je een relatie mee op. En als zo'n patiënt zich vertrouwd bij je voelt dan wil hij of zij je heel graag volgen. Ik denk dat dat mag en dat dat heel menselijk is. Maar de curator vindt dat de patiënt aan het ziekenhuis toebehoort", vertelt Steinmetz.

"Curator wilde privé-computer inzien"
De kaakchirurg overweegt juridische stappen. Dat geldt ook voor de andere specialist die de toegang tot het ziekenhuis is ontzegd; reumatoloog Paul Baudoin. Volgens hem werd zijn collega, een reumaverpleegkundige, in opdracht van de curator tot aan huis achtervolgd om te checken of er bij haar thuis patiëntgegevens op de computer stonden.

"Omdat zij had gezegd dat ze weleens thuis werkte", vertelt Baudoin. "Uiteindelijk is de achtervolging stopgezet, omdat onze advocaat contact opnam met de advocaat van de curator en duidelijk maakte dat dit niet acceptabel was."

Ook Baudoin gaat per 1 maart niet mee naar het nieuwe ziekenhuis, maar gaat aan de slag bij Reumazorg Zuid West Nederland (RZWN). "Als patiënten aan mij vragen: ga je weg? En ik zeg ja, en ze geven aan met mij mee te willen: dan graag", zegt Baudoin. "Patiënten hebben zelf de keuze waar ze heen gaan. En de meesten willen gewoon mee."

De curator wil niet reageren op de kwestie. Het ministerie van Volksgezondheid laat weten dat patiënten te allen tijde bij de behandelend arts onder behandeling kunnen blijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (72)

 • R hoekmeijer

    Za 2 maart Zaterdag 2 maart

  Zelf ben ik al sedert 2012 onder controle van ccn ,cardio ,te Almere ,ook ik kreeg een brief van curator v d schee ,dat ccn handelde in strijd met gegevens ,wat blijkt in mijn brief wordt gewoon door haar de boel omgedraaid ,ze liegt en bedriegt .ook mijn vriendin een brief gehad van de curator ,ook alles omgedraaid door de curator ,Willems en wetens liegen onder bedreiging ,, je behandeling wordt misschien niet vergoed ,,,,en dit alles om St Jansdal patiënten te geven ,die zij Willens en wetens liet barsten .

  reageer
 • D.Brinkman

    Za 2 maart Zaterdag 2 maart

  Het is aan de patienten door en waar zij behandeld willen worden,niet aan een curator die niets van betreffende patienten afweet.
  Om artsen ongegrond te beschuldigen maken zij zich misschien schuldig aan smaad.
  De hele afhandeling is toch een farce.

  reageer
 • Carien

    Vr 1 maart Vrijdag 1 maart

  Ik ben patient bij Dr Baudoin, het is precies gegaan zoals hij aan geeft, ik heb gevraagd wat hij ging doen, hij vertelde over het nieuwe reumacentrum en ik heb zelf aangegeven dat ik met hem mee wil. Heb vandaag een brief van het ziekenhuis gekregen dat mijn ziektenkosten dit centrum waarschijnlijk niet vergoed... Maar even navraag doen.

  reageer
 • jacob

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Ik stop der mee ben hart patiënt. ga liever DOOD dan dat ik mee ga naar Harderwijk ik ga dat allemaal niet doen. dan ben ik maar de eerste die het lootje legt.

  reageer
 • jac

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  zeur niet zo,zo werkt de de marktwerking van kabinet RUTTE.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ellen

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Heeft iemand informatie over de nieuwe praktijk van dr Steinmetz? Ik wil een vervolgbehandeling bij hem. Was niet mogelijk omdat hij geen OK mogelijkheid zou hebben. St Jansdal werd aanbevolen. Ik hoor graag van hem zelf wat mogelijk is.

  reageer
 • nelleke

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  immoreel, laster, en dan ook niet openlijk reageren

  reageer
 • Gellefie

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Dit is toch niet te bevatten! Die curatoren wanen zich van God gegeven te zijn en hebben lak aan wat we hier op aarde en in Lelystad fatsoen noemen. We zullen het maar compensatiegedrag noemen: als advocaatjes lekker bedrijfje spelen.

  reageer
 • Gebruiker

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Essie

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  @Bart......Werk je bij het Jansdal ofzo.....

  reageer
 • Inwoner

    Vr 1 maart Vrijdag 1 maart

  Illegale praktijken? Hoe weet je dat? Staat dat hier ergens genoemd? Eerst de feiten kennen voor je iets beweert.
  Steinmetz stuurt patienten gewoon een brief met de vraag of hij/zij mee wil naar de nieuwe praktijk van Steinmetz. Volgens wat is dit precies illegaal?

 • Bart

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Ik woon in Lelystad en heb een aantal mensen in mijn omgeving die Steinmetz drie keer niks vinden, qua omgang met mensen etc. Het verbaast hun ook niet dat hij nu illegale praktijken erop na houdt. Ik vind dat je dan op de blaren moet zitten en ga niet mee met al die reageerders hier die het allemaal zo zielig vinden. Sowieso vind ik al dat gewijs naar de curator/St Jansdal onzin; de schuldige die er een puinhoop van hebben gemaakt is het voormalig management van de Ijsselmeerziekenhuizen. De politiek kan je verantwoordelijk houden voor het verdwijnen van de SEH en acute verloskunde etc.

 • Ingeborg

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Ik kan me het heel goed voorstellen van de artsen. Zij hebben jarenlang intensieve zorg verleend en zelfs in deze transitietijd doen ze nog steeds hun stinkende best en dat terwijl ze weten dat de artsengroepen hun niet willen.
  Ik hoop dan ook van ganse harte dat ook mijn zeer deskundige en hartelijke arts mij gaat benaderen.

  reageer
 • RM

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Ons zoontje heeft een geboren hartafwijking. Kindercardiologie is er niet meer in Lelystad en SJD wil geen Kindercardiologie overnemen of starten hebben wij al schriftelijk doorgekregen. Nu dus op een wachtlijst! Voor Almere.

  Erg fijn hoe er met patiënten en dit geval dus ook kinderen met een serieuze afwijking wordt omgegaan.

  reageer
 • Cindy-Lou

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Volgens mij heeft de patiënt vrije keuze wie zij als arts wilt hebben. Schandalig wat hier gebeurd. Respectloos. Geld is hier weer belangrijker dan de patiënten. 😲😡

  reageer
 • Inwoner

    Vr 1 maart Vrijdag 1 maart

  Maar jij kent hier blijkbaar wel de feiten van gezien de reactie die je hierin geeft? Jij beweert hier nu de andere kant van het verhaal zonder waarschijnlijk de feiten te kennen (ik ga er hierbij vanuit dat ik er meer inside informatie over heb dan jij die hebt)

 • Glen

    Vr 1 maart Vrijdag 1 maart

  Inderdaad inwoner, dus heeft het wel degelijk met geld te maken: meer patiënten meer inkomsten.

 • Inwoner

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  @Anoniem: de reden hiervan is (bron: informatie vanuit de medisch specialisten) dat het St Jansdal niet wil dat de specialisten patiënten meenemen, opdat ze anders zelf minder patiënten hebben. Dit is precies op deze wijze ook verteld

 • Anoniem

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Patiënten hebben idd vrije keuze, daar hoor je geen curatoren over en je opmerking over "geld is hier weer belangrijker dan patiënten" slaat nergens op on dit verhaal, als je de feiten niet kent kan je hier ook geen oordeel over vellen. Deze mensen zijn niet op straat gezet omdat ze last hebben van zweetvoeten en zal daarom dus ook een meer dan weloverwogen beslissing zijn geweest, denk je ook niet

 • Bart

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Tja, stelen mag niet, zeker als het gaat om patiëntengegevens ivm privacy. Opzouten dus.

  reageer
 • Inwoner

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Stelen? Waar staat dat er geen toestemming is gevraagd aan de patiënten?

 • Rik

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  De curatoren hebben dus níets met de vrije artsenkeus! Waar gaat het in dit land naar toe? Artsen moeten de toekomst nu écht gaan vrezen. De nieuwe vogelvrijen.

  reageer
 • Arend Koller

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Fouilleren mag volgens mij alleen door de politie op basis van wettelijke bevoegdheden plaatsvinden. Als de arts hiervan aangifte doet maakt hij een goede kans op schadevergoeding.

  reageer
 • Catweezle

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Curator is net als een deurwaarder zij staan boven de wet en mogen handelen zonder gerechtelijk toezicht.
  S-C-H-A-N-D-E

  reageer
 • Frits

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Deze soap is rijp voor een parlementaire enquête!

  reageer
 • Noord Koreaan

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Het is hier gekker dan in Noord Korea. De moraal, respect en basale omgangsvormen zijn niet meer aanwezig. Om je te schamen zo triest.

  reageer
 • Albert

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Er wordt weer veel gekakeld, maar als dit werkelijk zo is en die artsen (begrijpelijk) hier ook niet helemaal zuiver in zijn heeft die curator hier het volste recht toe.

  reageer
 • Inwoner

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Volgens de AVG zijn er bepaalde gegevens die het ziekenhuis moet overhandigen aan de patiënt om daarna door te kunnen sturen naar een andere zorgaanbieder (in dit geval de goed behandelend arts die noodgedwongen weg moet uit ons ziekenhuis).
  Gewoon een gratis tip, niet op kosten van de €500 per uur verdienende curator

  reageer
 • Bart

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Als je er zo uitgeschopt wordt dan is er achter de schermen zeker iets heel kwalijks gebeurd. De manier waarop het gegaan is, is niet netjes, maar wat deze meneer gedaan heeft zal ook buitengewoon kwalijk zijn. Dan moet je op de blaren zitten, geen medelijden mee.

  reageer
 • Inwoner Lelystad

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Curator:
  Meer of minder Lelystadse artsen?

  Harderwijk:
  minder

  Curator:
  Dan regelen we dat!

  reageer
 • Reinhold

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Ik hoop toch dat dit een strafrechtelijk gevolg krijgt , een injectie in je kaak is echt pijnlijk en dan de stress voor de behandeling . Da verlies je meteen het vertrouwen in de zorg. Dit kun je echt niet maken met patiënten . De clientenraad is zeker ook al opgeheven . Da hoor je niets van . Sterkte voor de mensen in Lelystad

  reageer
 • Annemieke

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Grappig dat iedereen in de bres springt voor artsen die zonder toestemming van de patiënt medische gegevens meenemen. De curator kijkt niet in jullie dossiers, zij zorgt ervoor dat jullie gegevens niet op straat komen te liggen of ongevraagd mee worden genomen. Tuurlijk mogen jullie met een arts mee naar een ander ziekenhuis, maar geef dan toestemming dat je gegevens mee mogen.

  reageer
 • Jan

    Do 28 maart Donderdag 28 maart

  Je hebt volkomen met de nuance dat Steinmetz zelf geen arts is.

 • Ellen

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Het is een verdenking geen vaststaand feit. Ik ben onder behandeling bij dr Steinmetz en wil dat zo houden. Bij informeren werd gepushed om naar St Jansdal te gaan zonder transparante informatie. Dus voor mij voelt het eerder andersom. Nu mijn dossier nog die Steinmetz niet heeft.

 • Inwoner

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Waaruit maak je op dat dit zonder toestemming gebeurt? Er is toestemming gevraagd aan de patiënten (zoals dat hoort volgens de wet) om de gegevens mee te nemen. Dit is dus de VRIJE keuze geweest van de patiënten

 • RobB

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Lekkere curator

  reageer
 • Lelystedeling

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Curatoren en Witte Kruis, twee handen op een buik?

  reageer
 • Peter

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Ik heb gisteren zelf kunnen ervaren hoe een curator invloed heeft op het werk van een specialist. Ik had gisteren een afspraak bij de dokter Stenmetz voor controle implantaat. Je zit te wachten en je ziet hoe de curator met haar gevolg de poli overvalt. Je wordt als patiënt dan weggestuurd. Dokter Stenmetz heeft mij de afgelopen jaren behandeld voor een kaakontsteking met het gevolg dat een kies getrokken moest worden. Verleden jaar is bot getransplanteerd en drie weken geleden is de implantaat geplaatst. Je komt gisteren voor controle en je arts krijgt niet de kans om mij als patiënt te zien. Zo gaat men in Lelystad met de gezondheidszorg om. Ik kreeg ook te horen dat dokter Steinmetz niet mag blijven. Waar moet ik nu voor controle naar toe? Gelukkig blijft dokter Steinmetz voor Lelystad behouden en kan ik volgende week me op een ander adres melden. Ik ga dat zeker doen. Nadat ik ben weggestuurd heb ik me ook nog even gemeld bij poli dermatologie. Ook hier kom ik jaren en heb een goede band met mijn dermatoloog. Ook zij mag niet blijven. Gelukkig kan zij ergens anders aan de slag en ik ga als patiënt ook met haar mee. Ik moet dan wel wat meer reizen maar dat heb ik er wel voor over. Ik vind het jammer dat veel van onze goede specialisten die met veel patiënten in de gelopen jaren een goede band hebben opgebouwd op deze manier behandeld worden. Helaas moeten we maar accepteren dat het zo gesteld is met de gezondheidszorg in Nederland

  reageer
 • Enne... dan dit nog..

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Patienten, zoals Steinmetz vertelt die tijdens uitzetting nog verdoofd in behandelkamer lagen mochten niet afbehandeld worden? Lees ik dat goed? Is er al aangifte gedaan?

  reageer
 • Martin

    Wo 6 maart Woensdag 6 maart

  Ja, ik lag in de stoel, verdoofd en wel. Kaak open gesneden, komt er zo'n bewaker in z'n niet steriele kleding binnen. Kijkt rond, gaat voor de deur staan en naar binnen gluren. De curator heeft zeker nog nooit gehoord van privacy. De behandeling is niet afgerond, moet nog verder. Bij het St. Jansdal??

 • Sandra71

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Ik ging I Sint Jansdal op ziekenbezoek bij een Lelystadse patiënt op de hartbewaking en hoor de verpleegkundige daar tijdens overleg op de gang zeggen eigen populatie eerst...
  Ik ben dezelfde dag in actie gekomen om voor mijzelf alles over te zetten naar het gastvrije Flevoziekenhuis in Almere.
  Wat met openbaar vervoer vanaf de vroege ochtend tot laat in de avond beter bereikbaar is met openbaar vervoer dan Harderwijk.

 • Top

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Betere reclame kun je niet krijgen nu weet heel Nederland dat hij een praktijk krijgt dankzij ziekenhuis dat is slim!! Kost ziekenhuis nu nog meer mensen🤣🤣slimme aktie

  reageer
 • E

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Wellicht een AVG verzoekje indienen bij de curator. Kijken hoe die omgaat met de gegevens vanuit patiëntendossiers. Ik heb een tijd terug al een brief ontvangen waarin deze situatie “ronselpraktijk” werd beschreven. Heel dubieus.

  reageer
 • Bas

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Ik ken Dr. Steinmetz en ben zeer over hem te spreken. Eigenlijk was het al een te goede chirurg die eigenlijk niet in het MC Zuiderzee thuis hoorde.

  Inderdaad hoop ik een lijst te vinden, waar ik bijvoorbeeld Dr. Steinmetz kan vinden na 1 maart. Ik laat niet zomaar een ander aan mij sleutelen.

  reageer
 • Drommel

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Wie patiënt wil blijven bij chirurg Steinmetz die stuurt gewoon een brief naar het Sint Jansdal met het verzoek om zijn/haar dossier naar de praktijk van chirurg Steinmetz te sturen. Zo is het met de reumatologen ook gegaan.

  reageer
 • Jan. V

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  De curator denkt niet in het belang van de patient, maar alleen, en dan ook alleen maar aan haar eigen inkomen. Het inkomen en de kundigheid van een arts interesseert haar niks. Is dit nu onkunde of valt dit onder het verhaaltje mijn wil is wet. Onbegrijpelijk dat zulke incompetente mensen dit werk en deze beslissingen mogen nemen. Mijn leven heeft door haar handelen aan een zijde draadje gehangen. Het heeft anderhalf uur geduurd voordat ik in het ziekenhuis in Zwolle lag na een hartstilstand. Broeders van de ambulance hebben hemel en aarde moeten bewegen om mij ergens te plaatsen. Harderwijk en Almere lag vol. En dit alles in een land waar het zo goed gaat. We regering smijt geld over de grens, maar ondertussen laten ze hun eigen bevolking langzaam naar de klote gaan. Ik ben woest dat dit in ons mooie Nederland kan gebeuren.

  reageer
 • Johannes

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  St Jansdal wil deze patiënten hebben, levert geld en ze wensen geen concurrentie te hebben andere artsen en zilverenkruis , is een slechte verzekering nieuw krijg je meer na een paar jaar hebben ze andere meningen je wordt gewoon belazerd door deze verzekering

  reageer
 • Bb

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Er zal wel een melding binnen zijn gekomen bij de curator,anders had deze nooit zo gereageerd,en als iets onder toezicht staat van een curator mag er onder geen beding andere zaken zich voordoen dan dat de curator heeft besloten

  reageer
 • Waarnemer

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  St Jan had al aangekondigd dat de Inspectie hen tijdens overname en verhuizing zwaar op de hielen zat. Was deze opdracht van curator afkomstig van Inspectie?

 • Harry Klein

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Transparantie begint aan de top. Steeds meer wordt het pijnlijk duidelijk dat de bedoelingen van de overnemende partij niet stroken met het belang van patiënten en artsen. Schandalig dat dit nog mogelijk is binnen de zorg in Nederland. Gevolg hiervan: nieuwe geldwolven aan de deur! Hoe lang nog pikt de burger dit?

  reageer
 • Zon

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  U als burger.. wat denkt u te kunnen doen?

 • Hendrik...

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Voor zover ik weet, huren de chirurgen behandelkamers in het ziekenhuis en staan ze niet op de loonlijst van het ziekenhuis. De curator zou dus hooguit de huur kunnen opzeggen. Heeft niets met behandelen van patiënten te maken. Chirurg is toch een zelfstandig beroep? Vreemde actie van de curator. De patiënten zijn geen klant in het ziekenhuis, maar bij de chirurgen.

  reageer
 • Lowie

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Nee. MC had ze in dienst i.p.v. een maatschap zoals jij zegt

 • Nicolette Blom-Mulder

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Ik wens voor Pieter Steinmetz heel veel sterkte. Ik vond het niet eerlijk zo en vraag me ook af waar de andere specialisten zijn zoals neuroloog .

  reageer
 • Fam. Bosboom

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Wat een trieste actie van deze curatoren. Waar afgunst al niet toe kan leiden!!
  Heel verstandig dat dr.Steinmetz heeft besloten elders een eigen ptaktijk voort te zetten. Wij hebben van hem persoonlijk gehoord waarom hij tot dit besluit van een praktijk buiten het ziekenhuis is gekomen!! Het St.Jansdal,het Zilveten Kruis en de curatoren hebben hier een zeer bedenkelijke, kwalijke rol in gespeeld. En dan nu, na 27 jaar kwaliteit, betrokkenheid en sympathie, overgaan tot zo'n misselijke actie!! Dr.Steinmetz heel veel succes met de nieuwe praktijk met alle goede en sympathieke collega's erbij en tot 8 maart a.s.!!
  Het St.Jansdal zal zich de komende periode periode nog weleens flink achter de oren krabben.

  reageer
 • Diederik

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Wat een huis....s en natuurlijk over de rug van de patiënten. De bekende klantvriendelijkheid van Jansdal, laat Sint maar weg.

  reageer
 • Bart

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Heeft niks met St Jansdal te maken

 • Ezther

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Het Sint staat niet hoog in het vaandel van Jansdal. Eerst Lelystad uitgekleed en patiënten gedwongen en nu een ander eenzelfde politiek bedrijft zijn ze in het kruis getast. Een beetje minne daad, maar dat waren we al langzamerhand gewend van Harderwijk. Mensen blijf bij de eigen artsen en zeker bij deze voortreffelijke kaakchirurg. Zelf ondervonden.

  reageer
 • Ingrid

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  "Ten allen tijde"? Leren ze jullie dan niets meer op de school voor journalistiek?? Foei!

  reageer
 • Nadia

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Goddank ben ik niet de enige. (Zou bijna zeggen 'enigste', maar met zo'n domme fout kan ik daar zelf de grap niet eens van inzien). Niet om aan te zien dit, in ieder geval.

 • Mertem

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  En het duister spelletje gaat verder. Steinmetz is een uitstekende medisch specialist. En deze patiënten zijn zo lang patiënt bij om hem niet om het ziekenhuis of de curator of wie dan ook.

  reageer
 • Mar

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  wat een schandelijke actie! Afgelopen maanden heeft zowel de curator als de nieuwe directie (sjd) laten zien dat zij op een meer dan schofterige wijze omgaan met de medewerkers van MC. Slechte communicatie, geen communicatie leugens en achterklap. Zonder stil te staan bij wat het doet met de medewerkers. Zij die alleen plichten leken te hebben en geen rechten.
  Morgen eindigt het tijdperk MC en zal het een heel emotionele dag worden voor de werknemers die daar nu nog werken onder de curator. Wellicht dat men er nog stil bij staat. Gezien de reacties van afgelopen maanden zal dit niet zo zijn.

  reageer
 • Simon T

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Er spelen daar meer vuile zaken. @OmroepFlevoland Jullie zouden je eens moeten verdiepen in de tot stand koming van het faillissement en vooral de relatie tussen Achmea, het St. Jansdal en de huidige curator ( welke overigens niet de curator is die het oorspronkelijk had moeten zijn.

  Ze zijn nog steeds volop bezig met het liegen tegen oude- en nieuwe werknemers overigens, ook omtrent dit verhaal.

  reageer
 • Flevogoed

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Medisch Centrum West , alleen dan anders .

  reageer
 • Mark

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Als dit waar is is het echt te erg. Echt troosteloos

  reageer
 • Jaap

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  En de soap van het ziekenhuis gaat verder. Wat een aanfluiting. Met stip in de Flevolandse flater top 10!( leuk die marktwerking!!)

  reageer
 • mart

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Wat een triest bericht ....De mensen die daar al lang werken een trap na geven. Ik was heel tevreden over deze kaakchirurg. Jammer dat je dan zo weg gaat na 27 jaar.

  reageer
 • Erwin

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Veel inwoners van Flevoland zijn erg tevreden over de zorg die ze afgelopen jaren ontvangen hebben in het MC Zuiderzee ziekenhuis, en daar hoort een vertrouwensband met alle personeel en dus ook de specialisten bij. Met het besluit om geen volwaardig ziekenhuis te gaan richten in Lelystad zullen veel inwoners straks hún eigen vertrouwde zorgaanbieder gaan kiezen, waar die ook gevestigd is.

  reageer
 • Diederik

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Almere natuurlijk.

 • Jeannette

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Ik wens Steinmetz alle sterkte toe jaren lang patiënt bij hem geweest

  reageer
 • Jolanda

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  De regering kan de KLM met miljoenen helpen maar ziekenhuizen ho maar!!!

  reageer
 • PeterF

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  De KLM helpen? Er gaat geld van de schatkist naar partijen die die aandelen eerst in hun bezit hadden. En dat hebben ze heel goed gedaan, anders beginnen mensen zoals jij over een paar jaar weer te janken op sociaal media dat alles maar naar het buitenland gaat. Het aantal banen wat met KLM en Schiphol te maken heeft loopt in de duizenden en duizenden, lijkt me verdomd belangrijk dat zo te houden.

 • De Vries

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Wat nu? Ik ben patiënt van hem. Dit is toch te gek voor worden zoals er met mensen omgegaan wordt. Schande!!

  reageer
 • Ed

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Wat enorm respectloos om zó met zorgverleners om te gaan.

  reageer
 • Lelystedeling

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Regeert de maffia nu ook al in St.Jansdal.?

  reageer
 • Peter

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Niks mis mee. Als ik onder behandeling ben, of ben geweest, van een arts waar ik vertrouwen in heb wil ik geen andere arts. En als die arts verhuisd naar een ander ziekenhuis, of een eigen praktijk begint, ga ik mee. Daar brengt geen curator of directie mij vanaf. Bemoei je met zaken waarvoor je aangesteld bent en niet met de medische kant.

  reageer
 • Lely

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Begin januari werd ik gebeld door een zkh in Lelystad dat ik een andere zkh moest opzoeken dat ik daar niet kon blijven en ik gebeld naar zkh Zwolle of ik daar kon komen en dat kon heb ik mijn gegevens op laten sturen naar Zwolle en dat was binnen 3weken rond en in de 4de week beld Lelystad dat ik daar toch wel de behandeling in Lelystad kon krijgen van nauw jammer dan ik ben nu in Zwolle en ik ga niet terug naar Lelystad moeten ze eerst maar goed na denken voor dat ze wat zeggen jullie ik kom nooit meer terug in Lelystad

  reageer
 • Greet

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Misschien kunnen de artsen die niet naar Harderwijk overgestapt zijn een website starten waar terug te vinden is waar zij nu werken.

  reageer
 • Ingeborg

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  helemaal mee eens!

 • Top

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Ja, dat zou top zijn! Weet je in elk geval waar je je eigen vertrouwde specialist kunt bezoeken!

 • Lud

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Zeker belachelijk dat ze ff die man ook aanspraken op een toon van heb ik jou daar waar andere patiënten bij waren. Echt niet normaal!!! Lang leve de goede zorg in Nederland.

  reageer
 • L. Lendeling

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Door dit soort acties als van deze curatoren groeit het wantrouwen tegen het SJDZ alleen maar. Misschien zijn deze curatoren zelfs strafbaar bezig, gezien het feit dat zij blijkbaar in de patiëntenadministratie en wellicht ook in de patientendossiers hebben zitten neuzen, terwijl de dingen de dingen die daar instaan vertrouwelijk behoren te zijn en te blijven. Door dit soort acties groeit alleen de weerstand tegen welke vorm van Electronisch Patiënten Dossier dan ook. Ook voedt het de theorie van een vooropgezet plan tussen SJDZ en de Curatoren in kwestie.

  reageer
 • Rein

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Beveiligers met brede schouders laat me niet lachen hoe breder hoe beter
  De artsen hebben gelijk blijf met je handen van hun brood af !!!!!

  reageer
 • Anna

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  De curatoren hebben al eerder deze overspannen ongefundeerde reactie getoond, die keer richting CCN, (cardiologie centra nederland) hiervoor hebben zij zelfs in de medische dossiers gesnuffeld en de patiënten een paranoïde brief gestuurd en nu dit weer! Curatoren gaan over een faillissement en hebben zich niet te bemoeien met artsen en patiënten. Handelen ze soms in opdracht van SJD? Dat is nl de enige die belang heeft bij het quantum aan patiënten. Hele vreemde zaak dit!

  reageer
 • Waarnemer

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Er is in het verre verleden en het niet lang geleden verleden altijd gesjoemeld met/door diverse specialisme's die in verschillende vormen deel uitmaakten van de Winterclan. Al dan niet werkzaam met eigen bedrijfjes op de achtergrond.Belangenverstrengelingen hebben daar altijd op de loer gelegen.
  De zure vruchten die dit soort beleid opleverden vragen nu om meelijden of hebben tijdig benen gemaakt of zijn weggestuurd. Alles zal zijn rede hebben en toeval bestaat niet..

 • Jan

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Als je bewijs hebt dat ze in medische dossiers gekeken hebben, dan zou ik aangifte doen bij de politie. Dan kan de curator met haar medewerkers vervolgd worden, want zonder toestemming in medische dossiers kijken, is een strafbaar feit. Het zou veel inwoners van deze stad een groot plezier doen als de curator vervolgd wordt.

 • Flevogoed

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Wat een vreemd verhaal , uiteraard bepaald de klant zelf waar hij naartoe gaat althans als hij een optima prima alles geregeld zorgverzekering heeft .

  reageer
 • Flevoburger

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Fijn hè die privatisering van de zorg.
  Intrieste toestanden.

  reageer
 • Patient

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Ken naruurlijk niet de feitelijke situatie...maar zo ga je dus om met zeer gerespecteerde artsen. Jammer.

  reageer
 • Harry M.

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Goede actie.

  reageer
 • Glen

    Vr 1 maart Vrijdag 1 maart

  Waar slaat dat op? Patiënten hebben vrije keuze als het om artsen gaat.

 • Joanna

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Ik wil ook graag weten waar mijn behandelde artsen gebleven zijn. Ik heb reeds naar mijn internist gevraagd en kreeg als antwoord dat men dat niet weet! Pieter ik ben ook een patiënt van je en blijf patiënt van je! Door hun arrogantie jaagt Harderwijk hun nieuwe patiënten juist weg!

  reageer
 • Lelystedeling

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Te gek voor woorden. De brief van de curatoren aan patienten over het zogenaamd ongeoorloofd benaderen van patienten door CCN is eveneens walchelijk. De curatoren hebben niets begrepen van hoe de artsen en patienten gekwetst kunnen worden als ze de behandelrelatie willen behouden. Een ziekenhuis is er niet om de macht van de curator nog eens te onderstrepen. Jammer dat zo veel kundige medici en verpleegkundigen verdwenen zijn...laten we hopen dat hun nieuwe werkzaamheden elders of nieuwe praktijken gauw de draad weer op kunnen pakken...

  reageer
 • Provinciaal

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Dit is wel heel bizar. Als ik tevreden zou zijn met mijn arts zou ik zeker met hem meegaan. En zo niet dan niet natuurlijk. Misschien speelt hier iets anders maar zo niet dan is het walgelijk wat zo'n curator zich permiteert. En dan hoezo fouilleren? Dat mag alleen de politie als er voldoende redenen voor zijn. Blij dat ik geen patiënt was in dat @&*!ziekenhuis.

  reageer
 • Mark

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Christelijke ziekenhuizen zijn net als alternative facts.

  reageer
 • Glen

    Vr 1 maart Vrijdag 1 maart

  Mark ik snap nog steeds je opmerking niet. Wat heeft dit met christelijke ziekenhuizen te maken.

 • Mark

    Do 28 februari Donderdag 28 februari

  Poldermens, ja en wat ik zeg gaat over christelijke ziekenhuizen. Zeggen we nu niet dingen die al overduidelijk waren?
  Next

 • Greet

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Poldermens, een curator die dit maar om één reden doet, en dat is het belang van St Jansdal. Dit is niet voor de patiënten en ook niet voor de schuldeisers.

 • Poldermens

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Dit gaat over een curator...

 • Jan

    Wo 27 februari Woensdag 27 februari

  Niets gebeurt hier in het belang van de patiënten. De curator speelt al vanaf dag 1 een dubieuze rol in het belang van St Jansdal. Ik hoop dat alle patiënten gewoon hun vertrouwde artsen volgen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert