Groen licht voor Nationaal Park Nieuw Land

FLEVOLAND • Wo 27 februari 2019 | 23:24 • Woensdag 27 februari 2019 | 23:24

Nationaal Park Nieuw Land kan verder ontwikkeld worden. Provinciale Staten hebben daar woensdagavond groen licht voor gegeven. Nieuw Land omvat vier natuurgebieden: de Oostvaardersplassen, Lepelaarplassen, het Markermeer en de Marker Wadden.

De bedoeling is om de gebieden met elkaar te verbinden en de natuur extra te ontwikkelen. Bovendien moet het park toegankelijk worden voor recreanten. Om dit te realiseren is er voor de komende 20 jaar een ontwikkelingsvisie opgesteld. Die wordt uitgevoerd door de provincie in samenwerking met onder meer Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Als alle plannen die in de visie staan doorgaan, kost dat 470 miljoen euro.

De komende jaren zullen Provinciale Staten stapsgewijs beslissen of ze inderdaad geld voor Nationaal Park Nieuw Land vrijmaken, zo is de bedoeling. Overigens hoest de provincie niet alleen het geld op. Ook onder meer het Rijk, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de gemeenten Lelystad en Almere betalen mee.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel