Nationale parken zetten vogeltrek op de kaart met gratis poster

FLEVOLAND • Vr 15 april 2022 | 15:06 • Vrijdag 15 april 2022 | 15:06

Met een trekvogelposter willen Nationaal Park Nieuw Land, Werelderfgoed Waddenzee en vijf andere nationale parken langs de Nederlandse kusten de vogeltrek in de kijker zetten. De poster vertelt het verhaal van de jaarlijkse trek van vele miljoenen vogels langs Nederland.

De vogeltrek is volgens IVN Flevoland misschien wel één van de boeiendste verschijnselen in de natuur. Jaarlijks trekken miljarden trekvogels over de aarde van hun overwinteringsgebieden naar hun broedgebieden en weer terug. Nederland ligt volgens IVN op een belangrijk knooppunt middenin de Oost-Atlantische trekroute. Jaarlijks komen er ruim driehonderd verschillende soorten vogels langs.

Met de poster willen de parken het verhaal van de vogeltrek en de rol van de Nederlandse nationale parken daarin bekend maken. "Want bekend maakt bemind", aldus Janneke van Montfort van het Nationale Parken bureau. Bezoekers van Nationaal Park Nieuw Land kunnen de poster vanaf Pasen ophalen bij de bezoekerscentra en gastheren van het natuurgebied.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel