Markerwaarddijk weer open voor vrachtwagens en aanhangers

FLEVOLAND • Ma 4 maart 2019 | 6:51 • Maandag 4 maart 2019 | 6:51

De Markerwaarddijk, de N307 tussen Lelystad en Enkhuizen, is maandagmorgen enkele uren dicht geweest voor vrachtwagens en auto’s met aanhangers. De provincie nam dat besluit vanwege de harde wind. Rond 09.30 uur werd de weg weer opengesteld. En om 11:00 uur is de snelheidsbeperking tot 70 km/uur en het inhaalverbod weer ingetrokken.

De Markerwaarddijk, ook bekend als de Houtribdijk of dijk Enkhuizen-Lelystad, is gevoelig voor storm. Bij slecht weer of harde storm moet de provincie de weg in fases afsluiten. Dit betekent voor de getroffen weggebruikers ruim 100 kilometer omrijden.

Voor de dijk is een stormprotocol opgesteld. Als het flink waait, wordt alleen de maximale snelheid verlaagd naar 70 kilometer per uur en geldt er een inhaalverbod. Bij ongeveer windkracht 8 wordt de dijk gesloten voor vrachtwagens en voertuigen met aanhangers. Als het nog harder waait, wordt de dijk afgesloten voor al het verkeer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel