Intertoys sluit drie Flevolandse filialen

FLEVOLAND • Vr 8 maart 2019 | 13:58 • Vrijdag 8 maart 2019 | 13:58

Speelgoedwinkel Intertoys gaat drie Flevolandse filialen sluiten. Het gaat om het Emmeloordse filiaal in de winkelstraat Lange Nering (voorheen Bart Smit), die in de Almeerse Bottelaarspassage en het filiaal in Almere Haven.

Twee weken geleden ging de speelgoedwinkelketen failliet. Vanochtend werd bekendgemaakt dat de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan de keten overneemt, maar dat er alsnog tientallen winkels zouden sluiten. In totaal sluiten 91 van de 286 winkels de deuren.

De vestigingen in Lelystad, Dronten en Zeewolde blijven voorlopig open. Zo ook de overige filialen in Almere en Emmeloord. Maar mogelijk sluiten er meer filialen. Omdat Intertoys officieel failliet is gegaan is het de vraag of verhuurders van winkelpanden weer een contract aangaan. Van Green Swan krijgen de franchisewinkels de mogelijkheid om de winkels over te nemen.

Bij de filialen die worden gesloten start morgen een opheffingsuitverkoop. Het is de bedoeling dat de winkels half mei gesloten zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel