Regionale ontwikkelingsmaatschappij Horizon opgericht

FLEVOLAND • Wo 13 maart 2019 | 6:55 • Woensdag 13 maart 2019 | 6:55

Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL) en Flevoland Capital zijn gefuseerd. Ze vormen een nieuwe regionale ontwikkelingsmaatschappij in Flevoland: Horizon. De twee organisaties hielden zich bezig met de financiering van Flevolandse bedrijven, het aantrekken van buitenlandse ondernemingen naar Flevoland en het verbeteren van de export van Flevolandse producten. Vanaf nu doen ze dat samen.

Directeur Ger de Bruins van Flevoland Capital zegt: "Wij merken dat het bedrijfsleven in Flevoland sterk groeit. Daar kunnen wij een bijdrage aan leveren. Zo willen wij de belemmeringen die ondernemers ondervinden, wegnemen."

Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland en Flevoland Capital hebben samen 20 miljoen euro om ondernemers financieel te helpen. Een van de ondernemingen die daar gebruik van hebben gemaakt is Vabo Composites uit Emmeloord. Het bedrijf bouwt jachten en marineschepen van composite (vezels).

Scheepsdeuren gaan heel de wereld over
Vabo Composites is de afgelopen jaren begonnen met maken van scheepsdeuren. Bij de productie van nieuwe producten is het moeilijk om een lening van de bank te krijgen. Het bedrijf kreeg wel een lening van Capital Flevoland om de scheepsdeuren te maken. Die zijn inmiddels een groot succes. De deuren worden geëxporteerd naar diverse landen, tot Taiwan en Australië toe.

Directeur Arnold Vaandrager van Vabo Composites: "Als je bezig bent met de productie van een innovatief product is het lastig om een financiering van de bank de krijgen. En als je die krijgt, begint de aflossing morgen al en de rente is ook een stuk hoger. Dankzij Flevoland Capital kreeg ik een lening die ik de eerste twee jaar niet hoef af te lossen. Toen de productie van de scheepsdeuren een succes was, waren wij in staat om te starten met aflossen. Dat is nu bijna achter de rug."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel