Bootjes bij Haddock hoeven misschien niet direct weg

ALMERE • Do 14 maart 2019 | 22:10 • Donderdag 14 maart 2019 | 22:10

Booteigenaren die officieel per 1 mei weg moeten bij de Almeerse jachthaven Haddock, kunnen misschien nog een paar weken langer op die plek blijven liggen. Dat liet wethouder Hoek donderdagavond weten.

Per 1 mei is de gemeente de eigenaar van de grond. Die heeft de jachthaven uitgekocht vanwege de komst van de Floriade. De 350 boten die er nu nog liggen, moeten per 1 mei verdwenen zijn, maar veel eigenaren hebben geen idee waar ze naartoe moeten. Op initiatief van de PVV was er donderdagavond tijdens de Politieke Markt aandacht voor het probleem van de ligplaatshouders.

Oplossing
De PVV-fractie wil dat booteigenaren op de plek van Haddock kunnen blijven liggen, tot er een structurele oplossing voor ze is gevonden. De wethouder kon dat verzoek niet toezeggen, maar liet wel weten dat de booteigenaren eventueel een paar weken langer op die plek kunnen blijven.

Daarnaast liet de portefeuillehouder weten met de ligplaatshouders in gesprek te willen om te zoeken naar alternatieve ligplaatsen.

Te weinig tijd
Volgende week donderdag komt het onderwerp opnieuw op de agenda. Er was een uur uitgetrokken voor de ligplaatshouders, maar mede door de vele insprekers, was die tijd snel om. Daarom komen de ligplaatshouders en de wethouder volgende week opnieuw aan bod.

Booteigenaren teleurgesteld
Tijdens de vergadering kwamen meerdere ligplaatshouders aan het woord die al jarenlang gebruik maken van de jachthaven. Zij lieten weten teleurgesteld te zijn in de aanpak van de gemeente. "Waar moeten wij heen per 1 mei? De gemeente laat ons compleet aan ons lot over. Almere lijkt niet geïnteresseerd in onze problematiek", laat één van de booteigenaren weten.

"Gemeenschappen worden kapot gemaakt"
"Willens en wetens alles moet wijken voor de Floriade", liet een ander weten. Eén van de ligplaatshouders wilde benadrukken hoeveel mensen er de dupe zijn van het probleem: "Er zijn 350 ligplaatsen die vaak worden gebruikt door twee personen. Dat zijn al 700 mensen. En dan tel ik onze kinderen en kleinkinderen nog niet eens mee."

PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk ging daar later op in en zei: "Je ziet dat de gemeente met die ellendige Floriade hele gemeenschappen kapot maakt. Wat ons betreft moeten deze mensen gewoon blijven liggen op deze plek."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel