Bootjes bij Haddock hoeven misschien niet direct weg

ALMERE • Do 14 maart 2019 | 22:10 • Donderdag 14 maart 2019 | 22:10

Booteigenaren die officieel per 1 mei weg moeten bij de Almeerse jachthaven Haddock, kunnen misschien nog een paar weken langer op die plek blijven liggen. Dat liet wethouder Hoek donderdagavond weten.

Per 1 mei is de gemeente de eigenaar van de grond. Die heeft de jachthaven uitgekocht vanwege de komst van de Floriade. De 350 boten die er nu nog liggen, moeten per 1 mei verdwenen zijn, maar veel eigenaren hebben geen idee waar ze naartoe moeten. Op initiatief van de PVV was er donderdagavond tijdens de Politieke Markt aandacht voor het probleem van de ligplaatshouders.

Oplossing
De PVV-fractie wil dat booteigenaren op de plek van Haddock kunnen blijven liggen, tot er een structurele oplossing voor ze is gevonden. De wethouder kon dat verzoek niet toezeggen, maar liet wel weten dat de booteigenaren eventueel een paar weken langer op die plek kunnen blijven.

Daarnaast liet de portefeuillehouder weten met de ligplaatshouders in gesprek te willen om te zoeken naar alternatieve ligplaatsen.

Te weinig tijd
Volgende week donderdag komt het onderwerp opnieuw op de agenda. Er was een uur uitgetrokken voor de ligplaatshouders, maar mede door de vele insprekers, was die tijd snel om. Daarom komen de ligplaatshouders en de wethouder volgende week opnieuw aan bod.

Booteigenaren teleurgesteld
Tijdens de vergadering kwamen meerdere ligplaatshouders aan het woord die al jarenlang gebruik maken van de jachthaven. Zij lieten weten teleurgesteld te zijn in de aanpak van de gemeente. "Waar moeten wij heen per 1 mei? De gemeente laat ons compleet aan ons lot over. Almere lijkt niet geïnteresseerd in onze problematiek", laat één van de booteigenaren weten.

"Gemeenschappen worden kapot gemaakt"
"Willens en wetens alles moet wijken voor de Floriade", liet een ander weten. Eén van de ligplaatshouders wilde benadrukken hoeveel mensen er de dupe zijn van het probleem: "Er zijn 350 ligplaatsen die vaak worden gebruikt door twee personen. Dat zijn al 700 mensen. En dan tel ik onze kinderen en kleinkinderen nog niet eens mee."

PVV-fractievoorzitter Toon van Dijk ging daar later op in en zei: "Je ziet dat de gemeente met die ellendige Floriade hele gemeenschappen kapot maakt. Wat ons betreft moeten deze mensen gewoon blijven liggen op deze plek."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (5)

 • Andrea

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Dit is geen soap maar werkelijkheid mijn vader is 84 en zijn bootje en haddock waren zijn leven. Hij zou niet weten waar hij heen moet haddock was lekker dichtbij voor hem en al zijn kennissen liggen daar. Bedankt

  reageer
 • Schipper Bruin

    Vr 14 juni Vrijdag 14 juni

  Er woont niemand dichtbij Haddock

 • Max

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Gewoon blijven liggen tot een alternatieve locatie gevonden is. De gemeente heeft geen ruimte om 350 boten te stallen voor minimaal drie maanden. In Almere haven kun je er 20 kwijt. In de Noorderplassen nog een stuk of 75 niet al te grote. Maar dan houdt het op. Succes booteigenaren.

  reageer
 • De Sjaak

    Do 14 maart Donderdag 14 maart

  Flopriade is en blijft een zinkend schip.

  reageer
 • Jos

    Do 14 maart Donderdag 14 maart

  Bedankt Philippe!

  reageer
 • Karel

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  De gemeente heeft Van Thiel voor het lapje genomen, en dat is een understatement. En in het verlengde daarvan geeft u Van Thiel maar de schuld? Nooit gehoord van: don't shoot the messenger?

 • thea

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  de schuld ligt bij beide maar meneer v thiel heeft ons bootbezitters in de maling genomen

 • Karel

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Bedankt u de gemeente maar, daar ligt alle schuld, al vanaf het begin.

 • Cynthia Lepel

    Do 14 maart Donderdag 14 maart

  Wat een soap.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert