Burgemeester onderzoekt juridische stappen na column

URK • Vr 15 maart 2019 | 9:50 • Vrijdag 15 maart 2019 | 9:50

Burgemeester Pieter van Maaren van Urk is in gesprek met het Openbaar Ministerie over de juridische mogelijkheden tegen de uitspraken van columniste Elfie Tromp. Zij stelde in haar column op Radio 1 voor het voormalige eiland terug te geven aan de zee. Dit naar aanleiding van de ongeregeldheden begin deze week.

''Sommige stukken van Nederland zijn zo door en door rot dat ze maar het beste teruggegeven kunnen worden aan de zee. Wat mij betreft mogen ze de dijken alvast doorsteken bij Urk. Jammer van de gerookte paling, maar beter voor de rest van het land'', aldus Tromp.

Juridische stappen
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat onderzocht wordt wat de meest effectieve manier is om te reageren. Aangifte ligt volgens de woordvoerder voor de hand, maar Urk wil kijken of er ook andere opties zijn. Daarbij wordt gedacht aan de Raad voor de Journalistiek of juridische stappen tegen het bestuur en directie van de NPO. ''Je hebt natuurlijk vrijheid van meningsuiting en persvrijheid, maar hier wordt een hele bevolkingsgroep over één kam geschoren en de verdrinkingsdood toegewenst'', aldus Eef de Vries van de gemeente Urk.

Social media
Ook inwoners roepen elkaar via social media op om aangifte te doen. Zij vinden de column aanzetten tot haat en delen een link naar een online aangifteformulier. Volgens de gemeente stromen de aangiftes bij de politie binnen.

Op 20 en 23 maart kunnen mensen zonder afspraak aangifte doen op het politiebureau op Urk. Die aangiftes worden dan gebundeld.

'Te walgelijk voor woorden'
Geert Wilders reageerde in WNL Goedemorgen Nederland ook op de column. Hij noemde de uitspraken 'te walgelijk voor woorden' en vindt dat Tromp zo alleen maar olie op het vuur gooit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (57)

 • Salomo

    Zo 17 maart Zondag 17 maart

  Een urker kent alleen het onderscheid urker of "vreemde" en dat zijn alle niet urkers. Urkers zijn niet per definitie rascistisch. Dit was een ruzie tussen urkers. En niet een ruzie tussen een urker en een marrokaan. De familie geeft zelf ook aan dat Urk niet rascistisch is en dat ze zich gesteund voelen door de urkers. Vader zegt dat er zowel onder Urkers als onder marrokanen enkele rotte appels zitten. Waarom wil deze mevrouw er dan zo graag een puur racistische daad veroorzaakt door Geert Wilders van maken. De pvv heeft krap 1 zetel in de gemeenteraad van Urk. Is dat dan niet vreemd weinig voor een 100% rascistisch dorp vol Wilders aanhangers ? Urkers zijn eerlijke hardwerkende mensen die lang genoeg hetzelfde zijn gebleven om nu bijzonder gevonden te worden. En daar kunnen ze dus zelf verder weinig aan doen.

  reageer
 • De advocaat

    Wo 20 maart Woensdag 20 maart

  De vader zegt dat alleen maar om te kunnen zeggen dat er rotte appels onder de Urkers zijn. De Urkers hebben geregistreerd op tape racistische uitlatingen gedaan.

 • Jan

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Ik denk dat de burgemeester van Urk en de medebestuurders de hand eens in eigen boezem moeten steken wat er afgelopen maandagavond is gebeurd door de eigen jeugd bij dat gezin en zich niet zo druk moeten maken om een column op de radio.

  Wat daar is gebeurd is vele malen ernstiger dan een column waar je het wel of niet met eens bent.

  reageer
 • Herman

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Pittige column. Maar moet kunnen! Urkers moeten bij zichzelf te rade gaan waarom hun dorp en bewoners zo'n slechte reputatie hebben. Dan kan niet altijd aan anderen liggen. Het is een gesloten gemeenschap met eigen regels en dat zijn meestal niet de fijnste plekken om te wonen, zeker wanneer je enigszins afwijkt van de 'normen en waarden' die men in die inteeltnederzettingen hanteert. We moeten deze aanval van Elfie Tromp niet groter maken dan ie is. Uiteraard is 'doorsteken van de dijken' geen oproep tot geweld of haat maar een uitdrukking die de afkeer van de smoezelige realiteit aldaar weergeeft. Aangifte doen is kansloos en dat is maar goed ook.

  reageer
 • Peter

    Zo 17 maart Zondag 17 maart

  Volkomen mee eens Herman, maar ja het is altijd makkelijker anderen de schuld te geven want dan hoef je niet naar je eigen gedrag te kijken

 • Peter

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Kunnen we op de toegangswegen naar Urk geen borden plaatsen met betreden op eigen risico.

  reageer
 • Bert

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Hoezo mensen doodwensen? Als je de dijken doorprikt, dan is Urk toch weer een eiland? Dan kunnen ze op Urk een eigen rechtsstaat beginnen. Aangifte doen tegen een columniste? 😂 Hoe selectief!? Ik raad de Urkers aan om eerst eens in de spiegel te kijken, i.p.v. te bagatelisseren, weg te kijken, te ontkennen en nu ineens in de slachtofferrol te duiken? Norespect.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Cees Dekker

    Za 16 maart Zaterdag 16 maart

  Zonet de "column" van Elfie Trump gehoord. We kennen in Nederland vrijheid van meningsuiting, zolang niet haat wordt gezaaid. En dat doet deze jongedame: haatzaaien, niet gehinderd door kennis van de Urker gemeenschap. Ja, dat verhaal over de ziekte van Buchem zou de indruk kunnen wekken dat ze wat van Urk weet; ik vermoed dat ze dit ergens op Wikipedia bijelkaar gegoogled heeft om argumenten te verzamelen om Urk in diskrediet te kunnen brengen. Indirect roept deze jongedame op tot het elimineren van Urkers, door "de dijken door te steken". Los van het feit dat Urk dan, als voormalig eiland, bij doorgestoken dijken wel boven water zou blijven, in tegenstelling tot Emmeloord en de overige NOP-dorpen, die dan onder de zeespiegel zouden komen te liggen. Maar zover heeft dit domme gansje natuurlijk niet nagedacht.

  Als oud-inwoner van Urk, ik heb er 22 jaar met genoegen gewoond en gewerkt, heb ik me buitengewoon geergerd aan het gebazel van deze Elfie.
  Maar nog veel meer verbaas ik me erover, dat BNN/VARA zich achter de inhoud van dit gebazel schaart.
  Het is goed dat burgemeester Van Maaren onderzoekt of een aanklacht aangaande haatzaaien tegen haar mogelijk is. Veel meer Urkers en ook Urker gemeenteraadspartijen zouden dat moeten doen. Elfie heeft evident een grens overschreden!

  P.M: Wie kan hier even vertellen hoe je online aangifte kunt doen? Dan zou ik dat vanuit Nieuw-Zeeland graag willen doen.

  reageer
 • Harrie

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Aiiii. Kritisch geluid. Uiteraard generaliserend maar kom op: in elk geintje zit een seintje!

  reageer
 • Veertje

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Buiten dat "dijken doorsteken" wat uiteraard nergens op slaat, spreekt deze colomniste wel degelijk de waarheid. Er IS veel sprake van rasisme op Urk. Er IS heroine-en drankmisbruik onder jongeren, Er IS handel in drugs enz enz. Dus waar heeft die burgemeester het in godsnaam over?

  reageer
 • Veertje

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  @Boer Harms
  U heeft volkomen gelijk. Hierbij mijn excuses. Het moet COCAINE zijn ipv HEROINE. Stuk minder erg toch?

 • Boer Harms

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Het feit dat je heroïne noemt zegt genoeg. gebruik is vrijwel nul op urk. Dus graag feiten

 • Lot

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Drugs is overal en dit gebeurt overal. Scheer niey iedereen over 1 kam domste wat er is.

 • Inwoner Flevoland

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Ongelofelijk domme uitspraak. Hetzelfde als alle moslims IS strijders noemen. Een kleine groep verpest het voor de meerderheid. Dat is een feit. Maar schijn naar wil men dat liever niet aannemen.

 • kees

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  wat er gebeurd is kan niet door de beugel.
  Maar neem aan dat dat mens wel volwassen is.

  reageer
 • Giselda

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Beetje sneu figuur dat meiske.
  Zit vast met pre-menstrueel syndroom.
  Waarom trouwens dat petje op?
  Of wil ze eruit zien als petje pitamientje?

  reageer
 • Tollebukker

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Wat laten ze zich in urk in de kaarten kijken zeg, ongelofelijk.

  reageer
 • Sjakie

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Door dit soort linkse haatzaaierij krijg je een tweedeling waar dan weer aanslagen uit voortkomen. En dan weer klagen dat ze het niet begrijpen.

  reageer
 • Emmeloorder

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Mijn zoon van 9 jaar komt net angstig vragen of het klopt dat er mensen zijn die ons willen laten verdrinken en ons huis onder water willen zetten... Bedankt hoor mevrouw Tromp #nachtmerries

  reageer
 • Flevoburger

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Ik zou hier als gemeente verder geen aandacht aan besteden.
  Heeft helemaal geen zin om je te verlagen tot het niveau van deze schrijfster.

  Dat mens is gewoon ergens wat aandacht te kort gekomen. Te weinig door haar ouders geknuffeld?
  Of werd zij op school bij sport altijd als laatste gekozen?
  Waar ging dat fout Elfie?

  reageer
 • klaas

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  lijkt me dat de burgemeester de prioriteiten een beetje verkeerd heeft. Ga eerst eens achter dat schorriemorrie aan zou ik zeggen, ipv je druk te maken over een column die notabene 'Stemmingmaker' heet. bedoelt om een discussie aan te zwengelen, gebracht op een satirische manier. Als je dat niet begrijpt, begrijp je heel veel dingen niet. Daarnaast 9 van de 10 zaken die in de column voorbij komen lijkt mij 100% te kloppen. Dijken doorsteken gaat wel wat ver uiteraard.

  reageer
 • OokEenMoeder

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Juist Klaas!! Nu druk maken om dit soort uitspraken ipv om xat tuig wat daar woont.

 • Frenky

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Als je dat denkt klopt waarschijnlijk 9 van de 10 zaken bij jou niet echt.

 • Bos elf

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Ze ziet er in iedergeval er biet uit als een elfie, ze lijkt meer op een Orc.

  reageer
 • Jongbloed

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Linkse vuiligheid bij de PubliekeOmroep NPORadio1,NOS, en wij moeten ons dit allemaal laten welgevallen?? Wanneer grijpt de politiek in om weer een pluriforme media te krijgen?

  reageer
 • Harrie

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Het is toch ongelooflijk dat dit allemaal maar gezegd mag worden? Souffyan zelf heeft zelfs al gezegd dat het niets met racisme te maken heeft. Het filmpje met "geertje Wilders" is van 2015 in Geldermalsen. Moeder is helemaal niet opgenomen in ziekenhuis en zeker niet door 100 man belaagd. Het waren er twee en deze moeten zeker gestraft worden.

  reageer
 • Luppien

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Ja, maar als ze dat geloven is het niet leuk meer om te roddelen c.q. vuilspuiten over Urk.

 • Hans

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Precies dit! zoveel onzin in één column. Jammer.

 • Boer Harms

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Waar moet ik deze mevrouw van kennen? Gezien het feit dat voornamelijk de Noordoostpolder in de problemen komt bij het doorsteken van de dijken kan ze beter terug in haar keuken gaan

  reageer
 • Jaap

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Waar is de tijd gebleven, dat wij met recht trots konden zijn op onze Urkers? Een hard werkend en godvruchtig volk. Met hoogstaande normen en waarden. Een volk met oog voor de noden van anderen. Oudere generatie, vaderen, broeders, wat is er fout gegaan? Waar hebben jullie het laten liggen? Waarom is er een jongere generatie die niet kan leven zonder alcohol misbruik en andere drugs? Het wordt tijd dat de Urker gemeenschap blijk geeft van voldoende zelfreinigend vermogen. Kots uit wat je lichaam vergiftigd. Nagel hen aan de schandpaal tot zij wederkeren. En de waarden en normen respecteren zoals jullie die respecteren. En verwacht mag worden dat jullie die doorgeven aan de kinderen zoals jullie kinderen ze door moeten geven aan hun kinderen.

  reageer
 • Kloiko

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Juustum!

 • Marja

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Spoor jij wel met je rare taal doe even normaal.

 • Frenky

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Wie is Elfie Tromp? Dat zulke gestoorde mensen aandacht krijgen in de media. Die moet je gewoon thuis laten zitten.En niet naar omkijken.

  reageer
 • Bergerac

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Het zegt alles over de media in het algemeen, men zegt dat het een algemene mening is maar het is de mening van 1 journalist(e).

 • Gellefie

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Kom op, jongens en meiden, reageer daar toch niet op! Dit meisje is gewoon op publiciteit uit. Gewoon in haar sop gaar laten koken.

  reageer
 • Thomas

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Pieter van Maaren is dus fel tegen vrijheid van meningsuiting en voor censuur, goed om te weten.

  Neem aan dat de Commisaris van de Koning hem op het matje roept? Een burgemeester die tegen de Nederlandse Grondwet acteert kan immers niet in functie blijven, dus daar moet iets gebeuren.

  reageer
 • Vrijemening

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Die burgemeester houdt zich totaal niet aan de wet. Laat hij maar eens ingrijpen tegen de wettenloze jongeren bij de nacht van Urk op koningsnacht, die acties van afgelopen week, illegale barretjes, drugsgebruik en handel, etc. Wilders moet helemaal zijn mond houden met al zijn uitlatingen over de vluchtelingen, Koraan, e.d.

 • Joop

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Wat er gebeurd is op urk is niet goed te praten en voor al geweld dat is nooit goed en wat die tromp zegt die is echt de weg kwijt urkers zijn geen racisten

  reageer
 • Gebruiker

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Emmeloorder

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Commentaar hebben op 20 jaar polarisatie en dan met zulke teksten komen. Aandacht tekort gehad ?

  reageer
 • RonaldB

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Ik heb nergens iets gehoord waarmee zij de bewoners iets toewenst, of verwijt. Ze heeft het over Urk, dat het een rot stuk van Nederland is, dat het beste teruggereden kan worden aan de zee.
  Om dit onder haatzaaien of zelfs racisme te kenmerken is echt buitenproportioneel. Scherp dat wel. Maar dat mag ook na de afgelopen dagen. En zeg nu eerlijk: het laatste jaar is Urk nu niet bepaald positief in het nieuws geweest.

  En dat ene Geert uit Limburg dat veroordeelt en het "te walgelijk voor woorden vindt" is natuurlijk de hypocrisie ten top. "Minder, minder" was 1 van de walgelijke uitspraken van deze hypocriet.
  Maar ja, veel volgers in dat dorp hè. Veel volgelingen IN Urk.

  reageer
 • Roel

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Niets mis met minder …...NOS ..kan beter de naam veanderen in L(inkse) OS.

 • Jur

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Minder, minder roepen valt ook onder de vrijheid van meningsuiting.
  En Geert heeft dit trouwens niet gezegd.

 • Jelle

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Ronald ik woon in Tolkebeek en als jij zegt Op Radio1 om de dijken door te steken krijg ik hier 6 meter staan geloof ik niet dat ze hier op het randje van toelaatbaarheid handelt! Ik proef hier hij jou de zelfde linkse haat die Pim Fortuin en Theo van Gogh het leven heeft gekost en dat vind jij normaal ???? Ik twijfel toch erg aan jou geestelijke gesteldheid iemand toewensen te verzuipen en dat nornaal vinden !!

 • Berg

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Zonder het te zeggen kun je het wel bedoelen.
  Zonder het te schrijven kun je het wel "door de tekst "heen lezen.
  En nu eerlijk,
  niet zo naïef doen.

 • Sjaak

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Pure haatzaaierij.

  reageer
 • Dirk

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Ik ben dit gedoe zat om zo negatief over ons dorp te spreken. Ik stem uit protest PVV. Straks toch een Urker in de Staten. Stem Jan Meindert Keuter, nummer 5 PVV.

  reageer
 • Border

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Zo is het in het verleden ook gegaan.
  Wat daar terecht van is gekomen mag bekend verondersteld worden.

 • Luppien

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Geen geleuter, stem Keuter.

 • Frank

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Gaat de burgemeester nu ook rellen?
  Man organaniseer wat,leuke visserijdagen of zo

  reageer
 • okidoki

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  en da kom je zeker wel gratis vis vrete

 • Ad patat

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Alweer iemand die geen notie heeft wat al die goede Urkers is aangedaan. Het zal jezelf Nasr gebeuren dat je als je een afwijkende mening hebt je de verdrinkingsdood wordt toegewenst.

  reageer
 • Border

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Ad patat,
  Is dat een anoniem?

 • Greet

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Ik roep alle leden van BNN/VARA op hun lidmaatschap van deze zieke omroep op te zeggen.

  reageer
 • Border

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Gaan we naar de ziekenomroep,tjonge tjonge.

 • Veertje

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Greet
  Moet u zeker doen. En vooral op de PVV of FvD stemmen.

 • Jaap

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Ik wens de burgervader sterkte. In het OF bericht staan geen verwijtbare, laat staan strafbare, uitlatingen tegen personen of groepen van personen.

  reageer
 • Wicht

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Deze columniste verdient een lintje voor haar mening en eerlijkheid. Waarom zou je dit niet mogen zeggen? Sneue Urkers als ze zich hierdoor voelen aangesproken.

  reageer
 • Macron

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Wat wil ze bereiken met dit soort opmerkingen ? Lekker nog meer haat en negativiteit ? Wat een triest figuur. Ik hoop dat ze zichzelf en haar familie vaker eer zal bewijzen door vaker haar wijsheden te delen. Laten dit soort mensen als mevrouw Tromp (Trump, what's in a name) zelf heel snel weggaan uit Nederland. Mensen met dit soort uitspraken kunnen we missen als kiespijn.

  reageer
 • Border

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Gaat U terug naar Frankrijk of bedoelde U een koekje van cocos?

 • Thea

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Gaat het OM mevrouw Tromp nu ook vervolgen tot het aanzetten van haat, conform de strijd die het tegen Wilders voert over de opmerkingen "minder, minder"? Of is deze generalisatie en groepsbelediging wel toegestaan?
  Want dan wordt wel pijnlijk duidelijk dat er niet één maar twee rechtstaten in Nederland zijn. Een voor mensen die wel een vrijheid van meningsuiting hebben, en andere voor mensen die dat grondrecht niet hebben.
  Iets zegt mij dat ik het antwoord al wel weet...

  reageer
 • Luppien

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Ik weet het ook. Regelmatig worden mijn bijdragen niet geplaatst

 • Gebruiker

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Deze reactie is verwijderd door de redactie

 • Ad patat

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Schandelijk deze opmerking het gaat we over mensen en kinderen Dirk

 • Toeschouwer

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Deze reporter heeft precies aangeven hoe hoog haar ecu is.

  reageer
 • Blaag

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  ECU ?
  Heeft U een IQ of een Euro?

 • Lampje

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Het wordt tijd dat deze dame weer naar school gaat om haar lessen aardrijkskunde eens goed over te doen. Deze uitspraken getuigen van een ongelofelijke domheid. Ze wil de dijken door steken zodat de Urkers verzuipen. Als men dat doet vermoordt een grote bevolkingsgroep die nergens wat mee te maken hebben; n.l de polderbewoners. De Urkers raak / tref je niet. Die wonen op een hoogte en wonen dan dus weer op een eiland.Bovendien heeft ze niet het recht om te oordelen c.q te doden. Ik wens de burgemeester heel veel succes om deze dame eens flink aan te pakken. Ze moet nog veel leren.

 • Malle Pietje

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Het is een mening van iemand. Gaat nergens over discriminatie of verdrinking zoals de burgemeester beweerd.
  Aangifte doen kan altijd. Denk alleen dat ze bot vangen.

  reageer
 • pieter de oude

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  BNN/VARA : met overheidsgeld, altijd olie op het vuur.

  reageer
 • Kuch

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Weet elfie Tromp dat als je de dijken doorsteekt bij Urk alleen de Urkers overblijven?

  reageer
 • Boer Harms

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Haha ja dat zegt inderdaad genoeg

 • Jaap

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Het zou goed zijn om verdraagzaamheid niet te beperken tot het op zondag mondeling belijden in de tempels.

  reageer
 • Leusink

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Het is zo triest dat een ieder vooral met de vingers wijst, in dit geval Urk , als er dingen gebeuren in een christelijke omgeving. De biblebelt! Wel, ik kan jullie zeggen dat daar ook dingen gebeuren die onze lieve Heer niet wenst. Maar men denkt buiten de biblebelt dat christenen zulke goede mensen zijn. Zij zijn net als andere mensen, mensen. En dan zitten daar ook " rotte appels" tussen. Menselijk dus. Maar wat vindt men het dan prettig om daar eens lekker tegenaan te schoppen. Ik word er verdrietig van. Vele goeden lijden onder enkele slechten. Stop met dat stigmatiseren. Respecteer een ieder en corrigeer watniet goed is. P.S. ben geen Urker.

  reageer
 • Willemsen

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Die vrouw doet met haar betoog nu precies iets om mensen met elkaar te verbinden.....

  reageer
 • RJ82

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  lol....ik kon er wel om lachen :D

  reageer
 • Ad patat

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Nog zo een schandelijke opmerking. Waar zit je verstand om zo iets anoniem te schrijven. Het geeft aan hoe jij over onze samenleving en in het bijzonder de vele Urkers denkt

 • Jake

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Los je echte probleem op Urk!

  reageer
 • pieter v

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Goede column, jammer van alle tere pvv zieltjes in Urk die er niet tegen kunnen.

  reageer
 • Luppien

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Ik ben voor dijk doorsteken. Zijn we van de NOP af met allemaal bijwoners. Idd goede collumn.

 • Berg

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Het valt mij altijd op dat mensen en nu deze Elfie Tromp, die ageren tegen geweld, rassenhaat, discriminatie, ed het zelf aan het doen zijn terwijl zij ertegen ageren.
  Dat heet de pot verweid de ketel!
  Wat zij in dit geval Geert Wilders verwijt, het wegzetten van groepen in de samenleving, doet zij het zonder het in de gaten te hebben zelf.
  Dat heet hypocriet.

  reageer
 • Jur

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Als Emmeloord en Jan Jonker nu even hun naw gegevens bekend maken, dan doe ik tegen jullie ook aangifte.

  reageer
 • Gerard

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Lange tenen?

  reageer
 • Pino

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Humor hebben ze ook al niet op Urk

  reageer
 • Ruud

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Wie waardeert die typische BNN/VARA humor waarin mensen doodgewenst worden???

 • Ainsley

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Aanzetten tot haat?
  Leg je oren eens te luisteren in dit prachtige dorp.
  Overigens is er zoiets als persvrijheid en vrijheid van meningsuiting.

  reageer
 • Emmeloord

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Hahahaha, wel een goed idee! Ik zeg +1 voor deze dame

  reageer
 • Ja toch

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  @Emmeloord, inderdaad een goed idee om de dijken door te steken. Dan blijft er van Dorp A niet veel over.

 • Veertje

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  @Emmeloord
  U slaat de spijker op z n kop. Helemaal mee eens.

 • Ad patat

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Alles valt tegenwoordig onder vrijheid van meningsuiting. Dit is een groot goed waar deze mevrouw op volstrekt verkeerde wijze misbruik van maakt, het is een mening van haar maar vrijheid van meningsuiting brengt ook verantwoordelijkheid met zeg mee en daar mag je je niet maar zo achter verschuilen. Wat deze columnist doet is nou precies wat zij bedoeld de journalistiek is verrot.

 • urk

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  als jij dat een goed idee vind .dan ben je dus leven moe .de dijken beschermen 50000 polder genoten. denk daar maar even over na.

 • Re Emmeloord

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Je weet dat je dan aardige natte voeten krijgt in Emmeloord?

 • Jan jonker

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Gewoon een hele goede collum helemaal mee eens

  reageer
 • Urker

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Het is column (Joh, een correctie aan je broek van zo'n domme Urker...).

 • Jessie

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Sorry hoor, maar dit gaat echt te ver. Inderdaad is de jeugd te ver gegaan, maar de opmerking om de dijken door te steken slaat letterlijk nergens op. Het is maar een kleine groep raddraaiers die het verpesten. Dat komt denk ik ook omdat er voor de jeugd vanaf zaterdagavond tot zondagnacht niets voor hen te doen is vanwege de zondagsrust. Ik zelf vind dat her geloof en ontspanning prima kan combineren op zondag. Je kan zelfs op zondag niet de haven invaren met je plezierbootje omdat er niemand aanwezig is net als de bruchwachter. Daar zijn hele discusies over geweest. Dat vind ik niet zo touristvriendelijk. Maat echt deze opnerking gaat mij echt te ver en zullen we nu dit onderwerp met rust laten.

  reageer
 • Jordy

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Het is OP Urk, niet in urk

  reageer
 • Ainsley

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Belangrijk in deze intelligente discussie.

 • Huib Rijk

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Het is in zoverre relevant, dat indien de dijken rondom Urk worden doorgestoken Urk als enige deel boven water blijft en de NOP onder water gaat.

 • Poldermens

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Jammer jongens. In het Nederlands is het op Urk, op Wieringen, en zo verder met alle (ook voormalige) eilanden.

 • Freek

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Van dat gezeur over "in" of "op" Urk wordt je zo langzamerhand ook wel moe van. Vroeger was het een eiland en daar woonde je "op". Nu is het verbonden met het vaste land en woon je dus "in" een plaats of stad.

 • Greet

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Jammer voor je Jordy, maar nu zit je er toch echt naast.

 • A.

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Nou ben ik het eens dat Urk redelijk rot is van binnen met al het drugs etc. Maar deze column ging echt nergens over, pure sensatie journalistiek om aandacht op zich te krijgen

  reageer
 • Klaas

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Hoezo rot? Waar gebeurd dat niet? In emmeloord ook op industrieterrein tussen de cacao doppen.
  In woonhuizen met illegale stroom. Zo kun je wel door gaan ik keur het niet goed maar zo heb je altijd een paar rotte appels in een kist zitten. Moet je dan de hele kist als rot zien en weggooien?

 • okidoki

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  dat drugs verhaal is ook opgeblazen net als de relle van vd week tis alleen mooi voor de linksen onder ons

 • Van de Weert

    Vr 15 maart Vrijdag 15 maart

  Ken je zelf dan heb je werk genoeg!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert