Ongeregeldheden mede aanleiding voor thema Interkerkelijke week

URK • Vr 11 oktober 2019 | 21:09 • Vrijdag 11 oktober 2019 | 21:09

Op Urk is het de interkerkelijke week van de geloofsopvoeding. In kerken, op scholen, en in gezinnen staat het Bijbelboek Daniël een week lang centraal. De ongeregeldheden in maart waarbij tientallen jongeren betrokken waren, waren een aanjager voor de week.

In maart kregen twee jongens, waarvan één van Marokkaanse afkomst, ruzie en maakten ze een afspraak om het uit te vechten. Uiteindelijk werd het huis van het Nederlands-Marokkaanse gezin bestormd.

In gesprek gaan
Jongerenpastor Sjoerd Bakker voelde zich machteloos. Hij is in gesprek gegaan met andere predikanten en de burgemeester en besloten is om een interkerkelijke week te houden. Waarbij niet alleen naar het incident gekeken wordt maar juist ook vooruit. Want, zegt Bakker: "een stuk rot fruit maakt niet de hele fruitschaal bedorven".

Bakker ziet de week als aanleiding om met elkaar in gesprek te komen en te blijven. Als deze brede samenwerking bevalt is het de bedoeling om volgend jaar weer een interkerkelijke week te organiseren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel