Vier aanhoudingen op en rond Urk; 35 auto's weggestuurd

URK • Vr 15 maart 2019 | 21:00 • Vrijdag 15 maart 2019 | 21:00

Op en rond Urk zijn vrijdagavond vier arrestaties verricht. Dat meldt de politie. Twee mannen zijn aangehouden bij een controle op de A6. Zij waren in het bezit van slagwapens. Op Urk zijn twee minderjarige jongens uit dat dorp opgepakt. Ook zij hadden slagwapens, aldus een woordvoerder.

Het blijft tot nu toe relatief rustig in het dorp, ondanks meerdere oproepen op sociale media om te komen vechten in het dorp. "Er zijn nog geen heftige dingen te melden", aldus de woordvoerder. De politie heeft sinds dinsdag elke avond de toegangswegen naar Urk gecontroleerd. Mensen die geen goede reden konden geven voor hun rit naar het dorp moesten rechtsomkeert maken. Vrijdagavond moesten 35 auto's dit doen.

Maandagavond liep een ruzie bij een snackbar uit op een vechtpartij in en bij een huis van een Marokkaans-Nederlands gezin aan de Noorderpalen. Daar had zich een groep van enkele tientallen jongeren verzameld. Twee van hen drongen het huis binnen en raakten in gevecht met de bewoners. Hierbij raakte een 36-jarige vrouw lichtgewond. Sindsdien is het onrustig in het dorp.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel