Konikpaarden goed aangekomen in Spanje

LELYSTAD • Za 16 maart 2019 | 12:43 • Zaterdag 16 maart 2019 | 12:43

De konikpaarden die verhuisd zijn uit de Oostvaardersplassen naar Spanje, zijn daar zaterdagochtend goed aangekomen. Dat meldt Staatsbosbeheer. Het gaat om ongeveer 30 paarden.

De paarden zijn naar Paleolítico Vivo nabij Atapuerca in Spanje gebracht. De reis van Nederland naar Spanje verliep goed, aldus Staatsbosbeheer. Omdat er nu nog niet genoeg voedsel is in Spanje, is met de paarden ook een vrachtwagen met hooi meegereisd. De afgelopen dagen hebben de dieren ook hooi gekregen in de vangkraal. Nu gaan de paarden hun nieuwe leefgebied verkennen.

Er worden binnenkort ook zo'n 150 konikpaarden verhuisd naar het Republican Landscape Reserve Naliboksky in Wit-Rusland. Dat transport staat gepland voor begin juni. De paarden die naar Wit-Rusland gaan, moeten voor vervoer namelijk eerst een maand in quarantaine. Dat kan nu niet omdat de paarden zwanger zijn. Het vervoeren van drachtige paarden is niet goed voor de dieren. Vandaar dat ze voor nu nog even in het gebied blijven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel