Hardlopen om geld op te halen voor Roparun

LELYSTAD • Vr 22 maart 2019 | 20:31 • Vrijdag 22 maart 2019 | 20:31

Zo'n 100 mensen hebben vrijdagavond hardgelopen om Roparun team Lelystad te ondersteunen. In het donker, met verlichting langs de route en verlichting op het lichaam van de lopers.

Als eerste begonnen de kinderen aan een loop van 800 meter over de atletiekbaan van AV Spirit. Daarna waren de volwassenen aan de beurt. Zij konden kiezen uit een afstand van 4, 8 of 12 kilometer. Daarbij gingen ze ook gedeeltelijk door een stuk bos.

Volgens teamlid Wim Bok is vrijdagavond meer dan 500 euro opgehaald. "Alle lopers moesten vijf euro inschrijfgeld betalen. Daarnaast krijgen we nog geld van de opbrengst van de verkoop van koffie en wat lekkers." Hij noemt het een geslaagde avond. Zaterdag gaat het team een oefenloop doen van Amstelveen naar Lelystad.

Met verschillende acties in de aanloop naar de echte Roparun, zamelt team Lelystad geld in. Eerder werd er al een erwtensoepactie gehouden en voor juni volgen nog een paar activiteiten. De Roparun zelf is op 8, 9 en 10 juni. Dan wordt in estafetteform hardgelopen van Hamburg naar Rotterdam.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel