''Echte lobby Lelylijn moet nog starten''

NOORDOOSTPOLDER • Vr 5 april 2019 | 14:06 • Vrijdag 5 april 2019 | 14:06

Wethouder Anjo Simonse van de gemeente Noordoostpolder vindt het teleurstellend dat staatssecretaris Stientje van Veldhoven geen Lelylijn wil. ''We zijn het daar uiteraard niet mee eens,'' aldus Simonse.

Vanuit Flevoland en Friesland is de laatste tijd een sterke lobby op gang gekomen om een spoorverbinding van Lelystad door Noordoostpolder en Friesland naar Groningen mogelijk te maken. Volgens de staatssecretaris zijn er op andere plekken in het land grotere problemen op te lossen. Daarmee is de treinverbinding voor haar een gepasseerd station.

''Het is zeker nog geen gelopen race.''

— Anjo Simonse, wethouder Gemeente Noordoostpolder

Volgens de wethouder is er vanuit het noorden veel behoefte aan een betere en snellere verbinding. Daarnaast is het volgens hem gezien de klimaatdiscussie ook wenselijk.

Echte lobby moet nog beginnen
''De reactie van de staatssecretaris laat zien dat we moeten werken aan een sterke en breed gedragen lobby. Wat ons betreft moet de echte lobby nog starten, het is zeker nog geen gelopen race,'' aldus Simonse.

CDA-raadslid Johan Goos sluit zich daarbij aan. Hij is samen met D66-raadslid Wim van Wegen een aantal maanden geleden actief gaan lobbyen voor de Lelylijn. De uitspraken van de staatssecretaris verrassen hem niet. Het is wat hem betreft een lobby van de lange adem.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel