Koffiezaak geopend voor fijnproevers

LELYSTAD • Zo 14 april 2019 | 22:35 • Zondag 14 april 2019 | 22:35

Sinds kort zit op industrieterrein Noordersluis in Lelystad de koffiezaak Man met de Baard. Volgens eigenaar Jafeth in 't Veld een naam met betekenis. De naam is afgeleid van het oude zeemanslied 'Al die willen te kaap'ren varen' (moeten mannen met baarden zijn). Het staat voor het ontwikkelen van karakter, om zo al je doelen te behalen.

In 't Veld is van huis uit IT'er, met een liefde voor koffie. Echt goede koffie vond hij niet in Lelystad en daarom besloot hij die zelf te gaan maken. In zijn koffiebranderij heeft hij mensen in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. Eén daarvan is Umit Fidan, die de kneepjes van het koffievak leert. Fidan hoort en spreekt moeizaam en zat tot voor thuis. Hij hoopt veel te leren.

Bij Man met de Baard kun je niet alleen koffie kopen of drinken, maar ook de smaak samenstellen. Lokale ondernemers maken daar al gebruik van.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel