Raad stemt in met 9 miljoen extra voor campus

LELYSTAD • Di 16 april 2019 | 22:48 • Dinsdag 16 april 2019 | 22:48

De gemeenteraad van Lelystad is dinsdagavond akkoord gegaan met het extra geld dat nodig is voor de nieuwe schoolcampus Porteum. In totaal gaat het om ruim negen miljoen euro.

De raad had oorspronkelijk 55 miljoen euro voor de nieuwe campus uitgetrokken, maar er bleek geen aannemer te zijn die het voor dat bedrag kon doen. Het vastgestelde ontwerp kan wel worden gebouwd voor 64,5 miljoen euro.

Een aantal raadsleden ging schoorvoetend akkoord met de extra miljoenenuitgave. Eén van de redenen om toch in te stemmen was om te voorkomen dat het project nog meer vertraging oploopt. Het was eigenlijk de bedoeling dat de campus in de zomer van volgend jaar gereed zou zijn. Dat wordt nu sowieso een jaar later.
Verder uitstel is voor D66 geen optie, want dan lopen de kosten nog verder op. Daarom stemde de partij 'met frisse tegenzin' voor verhoging van het budget.

Eind mei van start
Barry Lommen van schoolbestuur SVOL volgde het debat in de raad dinsdagavond vanaf de publieke tribune. Hij liet na afloop weten erg blij te zijn met het besluit van de raad: "We zijn blij dat we nu een nieuwe stap kunnen zetten, de stap waar we nu eigenlijk al vijf jaar mee bezig zijn." Hij verwacht dat er vanaf eind mei geheid kan worden voor de nieuwe campus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel