Schoolcampus Porteum mogelijk in delen opgeleverd

LELYSTAD • Do 17 januari 2019 | 14:32 • Donderdag 17 januari 2019 | 14:32

De verwachte vertraging van de bouw van de nieuwe middelbare schoolcampus Porteum in Lelystad betekent dat de betrokken scholen andere oplossingen moeten bedenken. Dat zegt bestuurder Barry Lommen van schoolbestuur SVOL. Mogelijk wordt volgens hem eerst een deel van het gebouw opgeleverd en stapt eerst maar een deel van de leerlingen naar Porteum over. "We moeten ons daarop bezinnen. Er is nog geen concrete oplossing voor alle problemen. Gelukkig hebben we nog even tijd".

ASG Arcus, de Rietlanden en SGL zouden met ingang van het schooljaar 2020-2021 het nieuwe gebouw betrekken. Mocht dat door de verwachte vertraging pas tijdens het schooljaar gebeuren, dan mag dat wat Lommen betreft niet ten koste gaan van de leerlingen die examen moeten doen. In dat geval moet volgens hem alles in het werk worden gesteld om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen.

De SVOL-bestuurder is teleurgesteld over het mislukken van de aanbesteding. Omdat de bouwprijzen gestegen zijn, kunnen aannemers het schoolgebouw niet meer voor het beschikbare bedrag bouwen. "Dat speelt in heel Nederland, dus het zou gek zijn om te verwachten dat dat in Lelystad niet aan de hand zou zijn", constateert Lommen. "Grote bouwbedrijven hadden interesse getoond. Het is natuurlijk een fantastisch landmark voor Lelystad. En daar willen aannemers best hun nek voor uitsteken om dat neer te zetten. En om dat op hun referentielijst te zetten. Van 'kijk eens wat ik gebouwd heb'. Maar ze gaan zoiets niet neerzetten met verlies. Het zijn natuurlijk wel ondernemers."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel