Bouw campus vrijwel zeker vertraagd

LELYSTAD • Wo 16 januari 2019 | 17:19 • Woensdag 16 januari 2019 | 17:19

De bouw van de nieuwe schoolcampus Porteum in Lelystad loopt vrijwel zeker vertraging op. De aanbestedingsprocedure voor een nieuwe aannemer moet opnieuw gedaan worden, omdat de eerste poging mislukt is.

De gemeente heeft 55 miljoen euro voor de nieuwe campus uitgetrokken, maar aannemers blijken meer geld voor de bouw te vragen. De architect en aannemers hebben nog gekeken waar ze geld kunnen besparen, maar dat is niet gelukt. Daarom is de procedure stopgezet en is direct een nieuwe aanbesteding begonnen. Aannemers hebben tot eind februari de tijd om een bod in te dienen. Naar verwachting wordt eind februari of begin maart bekend of de tweede aanbesteding is gelukt.

Dat de aanbesteding niet is gelukt heeft volgens wethouder Ed Rentenaar onder meer te maken met prijsstijgingen in de bouwsector. Twee jaar geleden is er begonnen met het opstellen van alle plannen. Inmiddels zijn de prijzen gestegen, wat ervoor zorgt dat 55 miljoen euro niet meer genoeg is.

Bestaande gebouwen langer nodig
Het was de planning dat de bouw op het veld bij De Rietlanden dit voorjaar zou beginnen, zodat de campus met de naam Porteum in de zomer van volgend jaar gereed zou zijn. In het schooljaar 2020/2021 zou de campus voor vmbo en havo/vwo in gebruik moeten worden genomen. Als dit niet lukt, dan zullen de bestaande schoolgebouwen van De Rietlanden, Arcus en SGL langer nodig zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel