Plaatsing metershoge deuren Reevesluis uitgesteld

DRONTEN • Wo 17 april 2019 | 16:27 • Woensdag 17 april 2019 | 16:27

Het is woensdag niet gelukt om de deuren van de nieuwe Reevesluis in het Drontermeer te plaatsen. Voor het plaatsen van de twee sluisdeuren van respectievelijk 43 ton en 52 ton is een speciale kraan nodig, maar die kon vanwege een defect niet gebruikt worden.

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat was er een vervangende hijskraan geregeld, maar er bestond vrees dat die het gewicht niet aankon. "We hebben gekozen voor de veilige oplossing. Donderdag is de kapotte hijskraan waarschijnlijk weer gemaakt. Dan gaan de werkzaamheden weer verder." Het is nog niet zeker of de deuren donderdag ook daadwerkelijk op hun plek staan.

De sluisdeuren zijn twaalf meter breed en zeven meter hoog. Ze zijn woensdag met een ponton over het water aangevoerd.

Bypass
De bouw van de nieuwe sluis is nodig in verband met de toekomstige aftakking van de IJssel. Die komt uit in het Drontermeer. Die zogeheten bypass moet voorkomen dat het gebied rond Kampen bij hoogwater onder water komt te staan.

De Reevesluis neemt in de toekomst de taak over van de Roggebotsluis. Die zal uiteindelijk worden gesloopt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel