Minister Barbara Visser opent vernieuwde Reevesluis

DRONTEN • Ma 4 oktober 2021 | 12:55 • Maandag 4 oktober 2021 | 12:55

Demissionair minister Barbara Visser van Infrastructuur en Waterstaat heeft maandagochtend de nieuwe Reevesluis tussen Dronten en Kampen geopend.

De minister voer samen met een aantal genodigden op een schip de Reevesluis binnen, waarna de sluis om kwart voor twaalf officieel geopend werd. De Reevesluis vervangt de oude Roggebotsluis en voorkomt bij hoog water dat het water vanaf het Ketel- en Vossemeer de Veluwerandmeren in kan lopen. De oude sluis heeft in het nieuwe gebied geen functie meer en wordt in de toekomst weggehaald.

De Reevesluis heeft een speciale vispassage, een oversteekmogelijkheid voor kanoërs en een kluunpad voor schaatsers. Over de sluis is een looppad aangelegd waar wandelaars en fietsers kunnen oversteken

Ruimte voor de Rivier
Sinds 2015 is er gewerkt om de regio IJsseldelta waterveiliger te maken. Met de opening van het Reevediep door Koning Willem-Alexander op 14 maart 2019 werd de eerste fase afgerond van het IJsseldelta Programma, onderdeel van het programma Ruimte voor de Rivier.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel