Werkstraf en rijverbod geëist na botsing Knardijk

ZEEWOLDE • Wo 24 april 2019 | 15:27 • Woensdag 24 april 2019 | 15:27

Een bromfietser uit Harderwijk heeft honderd uur werkstraf tegen zich horen eisen voor schuld aan een ongeval op het fietspad op de Knardijk bij Zeewolde. Ook zou hij vier maanden niet mogen rijden op een brommer of in een auto, vindt de officier van justitie.

Op de avond van 22 augustus 2017 kwam de Harderwijker hard in botsing met een tegemoetkomende wielrenner. Die was er slecht aan toe met breuken in schouderblad, rib, spaakbeen en pink, een longkneuzing en een scheur in de alvleesklier. Ook de Harderwijker heeft letsel opgelopen, maar hij kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Verkeerde weghelft
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de bromfietser schuld aan het ongeval, doordat hij niet voldoende rechts heeft gehouden. Hij kwam op de verkeerde weghelft terecht, waar net de fietser aankwam. Die reed in de schemering zonder licht. De snelheid van de brommer is na technisch onderzoek niet vastgesteld. Volgens twee getuigen is het wel hard gegaan.

De bromfietser weet het niet meer precies, alleen dat hij de fietser te laat opmerkte. Volgens hem zijn beiden naar dezelfde kant uitgeweken, waardoor de botsing plaatsvond. Hoe het nu met de wielrenner is, is niet bekend bij het OM. Uitspraak van de rechtbank is over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (3)

 • Yvon

    Do 25 april Donderdag 25 april

  Klinkt als een echt ongeval waarbij eigenlijk niemand schuld heeft maar hele dikke pech. Denk dat de wielrenner ook heel hard heeft gereden en dan in schemering zonder licht???? Kan me voorstellen dat het zo gegaan is als de bromfietser stelt. 100 uur werkstraf? Rijverbod? Mensen met alcohol op achter het stuur krijgen hetzelfde of behouden zelfs hun rijbewijs omdat het bv de eerste x is dat ze betrapt worden.

  reageer
 • Henk

    Do 25 april Donderdag 25 april

  Een hoop aannames en onwaarheden. En het is een eis, nog geen veroordeling. Kan me voorstellen dat de impact op de fietser groot is met al dat letsel. Wel bijzonder dat het onbekend is hoe het met diegene gaat.

 • Flevoburger

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  Hmmm , in de schemering zonder licht....
  Vooral in het najaar/ de winter, heb ik regelmatig met de auto een "noodstop" moeten maken voor fietsers.
  Ok, dat ze zich niet gestoord voelen door enige regelgeving op de weg moge duidelijk zijn.
  Maar als je ze niet ziet dan houdt het toch echt wel op...........

  Als voorheen een fietser voor je op de weg van links naar rechts de weg wilde oversteken dan keek je even om , of er een auto achter je aankwam ( iets van rechtdoor gaat voor.... ) Da's tegenwoordig ff anders.....

  Kom je een groepje fietsers ( of erger nog ) een groepje wielrenners tegen? Dan zijn ze helemaal van God los. Of ze denken dat ze in de Tour de France rijden, waarbij men er vanuit gaat dat iedere weggebruiker ondergeschikt is, of je bent, zodra je op een racefiets stapt behoorlijk suïcidaal. iets anders kan ik er niet meer van maken......

  reageer
 • Pieter2

    Do 25 april Donderdag 25 april

  Ach...in elke groep heb je mensen die het verpesten voor de groep.
  Als fietser heb ik regelmatig te maken met asociale autobestuurders die menen dat inhalen met 50cm tussenruimte voldoende is, met dik 90km/h inhalen op een smalle 60km/h weg, geen voorrang geven op een rotonde of als je van rechts komt e.d.
  Als autobestuurder zie ik fietsers die voorrang nemen waar ze er geen recht op hebben, of zonder licht aan in het donker rijden, of op hun mobieltje kijken en de rest om zich heen vergeten e.d. Ook erg vervelend.

 • De meester

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  De vader van een vriend is zo om het leven gebracht. Een brommert reed aan de verkeerde kant. Ramt vader. Deze valt op straat met ernstig hoofdletsel tot gevolg. Twee weken later is de man overleden. Van de brommert is nooit meer wat gehoord. Nu zou je daar met letselschade jurist tonnen kunnen verhalen.
  Dat zou het slachtoffer hier beter ook doen.

  reageer
 • K

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  Ja en dan blijkt dat hij minderjarig is, zitten zijn ouders met een schuld van tonnen en zijn zij de rest van hun leven zwaar depressief en gedwongen tot criminaliteit. En het maar gek vinden dat criminaliteit voorkomt. Geen enkel bedrag kan ‘compenseren’ voor een dergelijk verlies en het doet meer kwaad dan goed.

 • Jaap

    Wo 24 april Woensdag 24 april

  Ja, want geld maakt alles goed!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert