Werkstraf en rijverbod geëist na botsing Knardijk

ZEEWOLDE • Wo 24 april 2019 | 15:27 • Woensdag 24 april 2019 | 15:27

Een bromfietser uit Harderwijk heeft honderd uur werkstraf tegen zich horen eisen voor schuld aan een ongeval op het fietspad op de Knardijk bij Zeewolde. Ook zou hij vier maanden niet mogen rijden op een brommer of in een auto, vindt de officier van justitie.

Op de avond van 22 augustus 2017 kwam de Harderwijker hard in botsing met een tegemoetkomende wielrenner. Die was er slecht aan toe met breuken in schouderblad, rib, spaakbeen en pink, een longkneuzing en een scheur in de alvleesklier. Ook de Harderwijker heeft letsel opgelopen, maar hij kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Verkeerde weghelft
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de bromfietser schuld aan het ongeval, doordat hij niet voldoende rechts heeft gehouden. Hij kwam op de verkeerde weghelft terecht, waar net de fietser aankwam. Die reed in de schemering zonder licht. De snelheid van de brommer is na technisch onderzoek niet vastgesteld. Volgens twee getuigen is het wel hard gegaan.

De bromfietser weet het niet meer precies, alleen dat hij de fietser te laat opmerkte. Volgens hem zijn beiden naar dezelfde kant uitgeweken, waardoor de botsing plaatsvond. Hoe het nu met de wielrenner is, is niet bekend bij het OM. Uitspraak van de rechtbank is over twee weken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel