Park wil iedereen in beweging brengen

ZEEWOLDE • Do 25 april 2019 | 13:50 • Donderdag 25 april 2019 | 13:50

Bij de atletiekbaan in Zeewolde wordt een groot vrijetijdspark aangelegd. Er komt een gedeelte voor jongeren, die zich kunnen uitleven op een parcours voor freerunners. Dat zijn betonnen blokken waar de sporters overheen kunnen door te springen. Ook wordt er een beweegparcours gebouwd waar mensen die in een rollator, scootmobiel of rolstoel zitten, kunnen ervaren hoe het is om over moeilijke obstakels heen te komen.

Het initiatief van het beweegparcours komt van Erik Wallenburg. Hij zit in een rolstoel en wilde graag een rolstoelpark hebben. "Het is bedoeld om wat zelfverzekerder te worden." Wallenburg is trots dat zijn plan uitgevoerd gaat worden.

Gymvereniging de Zeesterren wil een freerunparcours bij de atletiekbaan hebben. Dat is een sport waarbij de atleten sierlijk naar verschillende obstakels springen. Het parcours is ontworpen door freerunner Stephan Doosje. "Het is lekker divers. Je kan daar trainen en jezelf uitdagen en nog verder groeien als freerunner."

Groene oase
Rondom de verschillende parcoursen in het vrijetijdspark worden bankjes en bomen geplaatst. Op deze manier moet er een groene oase ontstaan waar sporters in de zomer de schaduw kunnen opzoeken. De gemeente hoopt dat de aanleg van het park in november is afgerond.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel