Positieve reacties op Cultuurplan Almere

ALMERE • Wo 1 mei 2019 | 6:30 • Woensdag 1 mei 2019 | 6:30

Diverse culturele instellingen in Almere hebben positief gereageerd op het Cultuurplan Almere 2019 - 2024. Daarin staat een aantal ambities voor de komende jaren beschreven.

Zo krijgt cultuur de mogelijkheid om te groeien en er komt een plan van aanpak voor cultuur in elk stadsdeel. Ook komt er extra geld beschikbaar en met culturele instellingen worden er meerjarige subsidieafspraken gemaakt.

Jos van Hulst van Theatergroep Suburbia is over het algemeen blij met het plan. Volgens hem zullen Almeerders straks merken dat hun stad veel bruisender wordt en dat er steeds meer culturele initiatieven komen die mensen in eigen stad kunnen beleven. Van Hulst heeft ook zorgen: "De ambities zijn goed geformuleerd, maar de vraag is natuurlijk of deze woorden daden worden."

Esther Bolte van jongerentoneelvereniging SubSub is blij dat er extra geld komt voor de culturele sector: "Wij maken elk jaar een grote voorstelling. Wij hebben ongeveer vijftig jongeren van wie wij er maximaal tien aannemen. Dus wij moeten er veertig afwijzen. Voor die mensen willen wij ook iets aanbieden, zoals een trainingsprogramma." Met het extra geld hoopt Bolten meer jongeren te interesseren voor het toneel.

Directeur Jan-Melle Liscaljet van het Cultuurfonds Almere is vooral blij met de meerjarige subsidieafspraken met cultuurinstellingen: "Hierdoor kunnen instellingen plannen maken voor de lange termijn. Dat helpt ook om andere financiers aan te trekken om hun plannen te realiseren."

Het Cultuurplan Almere 2019 - 2024 wordt binnenkort door de gemeenteraad besproken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel