Inwoners mogen meepraten over opknapbeurt Bosbad

NOORDOOSTPOLDER • Di 7 mei 2019 | 13:05 • Dinsdag 7 mei 2019 | 13:05

Inwoners van Noordoostpolder mogen meepraten over de geplande opknapbeurt voor het Bosbad in Emmeloord.

Voor de opknapbeurt zijn al twee plannen bedacht: een sobere noodzakelijke renovatie en daarnaast ook een uitgebreidere opknapbeurt met extra voorzieningen. Beide scenario's worden de komende tijd door burgemeester en wethouders verder uitgewerkt.

In de twee scenario's is rekening gehouden met de wensen van de huidige gebruikers van het zwembad, zoals bijvoorbeeld de zwemverenigingen. Maar de SP in Noordoostpolder vindt dat ook de overige inwoners hun zegje moeten kunnen doen. Een meerderheid van de gemeenteraad was het daar maandagavond mee eens.

In Emmeloord waren eerder plannen voor een subtropisch zwemparadijs. Volgens SP- raadslid Denise van Sluijs ontbreken in de huidige plannen die tropische elementen, maar kan het best zijn dat veel inwoners die wel belangrijk vinden en ook vaker naar het zwembad zouden gaan als dat een subtropisch karakter zou hebben. Tegelijkertijd kan het volgens de SP ook goed zijn dat inwoners nog hele andere wensen hebben waar nu niet aan wordt gedacht. Ook daar zou dan rekening mee moeten worden gehouden.

De inspraakronde en de uitwerking van de scenario's moeten de komende zomer klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel