VNO-NCW wil spoorverbinding naar Groningen

FLEVOLAND • Di 14 mei 2019 | 9:49 • Dinsdag 14 mei 2019 | 9:49

Ondernemersorganisatie VNO-NCW sluit zich aan bij de lobby voor een spoorverbinding tussen Amsterdam en Groningen. De kansen van de zogenoemde Lelylijn moeten de komende tijd serieus worden onderzocht, zegt voorzitter Hans de Boer.

Staatssecretaris Van Veldhoven zei vorige maand dat het kabinet weinig ziet in een spoorverbinding die Amsterdam via Lelystad en Emmeloord verbindt met Groningen. Ze vindt de verbinding te duur. Volgens De Boer gaat de Lelylijn grofweg 3 miljard euro kosten. Dat wordt volgens hem gecompenseerd door een reeks voordelen. "Deze nieuwe spoorlijn vergroot de duurzaamheid en biedt Noord-Nederland nieuwe ontwikkelkansen. Ook zijn er economische kansen voor steden als Emmeloord, Drachten en Heerenveen", stelt De Boer.

Meer woningen en vastgoed
De komst van een station in Emmeloord zal daar leiden tot de bouw van meer woningen en vastgoed, denkt hij. Verder wijst De Boer op de 6,5 miljard die het Rijk nog kan verwachten uit de gaswinning.

"Het is noodzakelijk dat overheden, vervoerders en ondernemers de handen ineen slaan om deze vruchten ook echt te plukken", stelt De Boer. VNO-NCW Noord gaat de plannen de komende tijd samen met de overheid, vervoerders en ondernemers verder uitwerken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel